Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΕυρωπαϊκή ΈνωσηΈλ. Koυντουρά: 'Να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΤΕΝ-Τ)'
Μεταφορές

Έλ. Koυντουρά: 'Να επιταχυνθεί η ολοκλήρωση του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών (ΤΕΝ-Τ)'

Η Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι είναι προτεραιότητα να επιτευχθεί ο ευρωπαϊκός στόχος να έχει ολοκληρωθεί έως το 2030 το κεντρικό δίκτυο των διευρωπαϊκών μεταφορών, και έως το 2050 το εκτεταμένο δίκτυο.

Η Ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία κα Έλενα Κουντουρά ζήτησε επιτάχυνση στην ολοκλήρωση του μεγάλου έργου του διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών, ώστε να μπορέσει η περιφέρεια, και ιδιαίτερα οι νησιωτικές και απομακρυσμένες περιοχές της Ευρώπης, να διεκδικήσουν ισότιμα την ανάπτυξή τους, ένα ζήτημα που αφορά ιδιαίτερα την Ελλάδα.

H τοποθέτησή της Ευρωβουλευτή έγινε στο πλαίσιο της ψήφισης στην Ολομέλεια της σχετικής έκθεσης αναθεώρησης των κατευθυντήριων γραμμών για το διευρωπαϊκό δίκτυο μεταφορών ΤΕΝ-Τ, στη διαμόρφωση της οποίας η κα Κουντουρά συνέβαλε ως σκιώδης εισηγήτρια της πολιτικής της ομάδας THE LEFT στην Επιτροπή Μεταφορών και Τουρισμού ΤRAN.

Η έκθεση του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ετοιμάστηκε έγκαιρα, προκειμένου να επηρεάσει επικείμενη νομοθετική πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής μέσα στο 2021. Η Ευρωβουλευτής επισήμανε ότι είναι προτεραιότητα να επιτευχθεί ο ευρωπαϊκός στόχος να έχει ολοκληρωθεί έως το 2030 το κεντρικό δίκτυο των διευρωπαϊκών μεταφορών, και έως το 2050 το εκτεταμένο δίκτυο, προκειμένου η Ευρωπαϊκή Ένωση να δώσει το δικαίωμα κυρίως στις νησιωτικές και απομακρυσμένες περιφέρειες της Ευρώπης να διεκδικήσουν την
ανάπτυξή τους όσο το δυνατόν επί ίσοις όροις με τις πιο κεντρικές περιοχές.

Ταυτόχρονα, τόνισε ότι η αναθεώρηση του σχετικού κανονισμού TEN-T αποτελεί ευκαιρία, ώστε να τεθούν οι βάσεις για την “πράσινη” μετάβαση των μεταφορών, ιδιαίτερα για τις σιδηροδρομικές μεταφορές, και για να δημιουργηθούν οι υποδομές σε όλο το δίκτυο για τη διείσδυση βιώσιμων εναλλακτικών καυσίμων, όπως και ο ηλεκτρισμός και το υδρογόνο από Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας.

Ιδιαίτερα, έθιξε την ανάγκη να ενισχυθεί η ασφάλεια του δικτύου μεταφορών, που σχετίζεται άμεσα με απώλειες σε ανθρώπινες ζωές. “Η τάση μείωσης των προϋπολογισμών για τη συντήρηση δικτύου πρέπει να ανατραπεί άμεσα”, υπογράμμισε η Ευρωβουλευτής, δεδομένης της κρισιμότητας για αναγκαίες επενδύσεις σε υποδομές και έργα π.χ. σε οδικούς άξονες.

Εξέφρασε επίσης τη στήριξή της για την ένταξη των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων στον ευρωπαϊκό χάρτη των μεταφορών, με την υλοποίηση των απαραίτητων επενδύσεων.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

23/05/2024
22/05/2024
21/05/2024
20/05/2024
17/05/2024
16/05/2024