Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΘαλάσσιος ΤουρισμόςΥπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης επένδυσης για την επέκταση του προβλήτα 1 στο λιμάνι Πειραιά

Υπογραφή σύμβασης χρηματοδότησης επένδυσης για την επέκταση του προβλήτα 1 στο λιμάνι Πειραιά

Σύμβαση χρηματοδότησης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. και εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Τράπέζας Επενδύσεων – Ε.Τ.Επ.υπογράφτηκε την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2005, παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Το […]

Σύμβαση χρηματοδότησης μεταξύ του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς Α.Ε. και εκπροσώπου της Ευρωπαϊκής Τράπέζας Επενδύσεων – Ε.Τ.Επ.<...>υπογράφτηκε την Παρασκευή, 21 Οκτωβρίου 2005, παρουσία του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη. Το εν λόγω επενδυτικό σχέδιο αφορά στην επέκταση του προβλήτα 1 στο Σταθμό Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ) στο Ικόνιο του λιμένα Πειραιά.

Με την υπογραφή της σύμβασης χρηματοδότησης του επενδυτικού σχεδίου του Ο.Λ.Π. Α.Ε. αρχίζει η υλοποίηση της πολιτικής του ΥΕΝ για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη των λιμένων. Στόχος είναι η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας των λιμένων και η παροχή υπηρεσιών υψηλής ποιότητας.

Κατά την ομιλία του ο κ. Κεφαλογιάννης, μεταξύ άλλων, επεσήμανε τα ακόλουθα:

“Κυρίες και κύριοι, σήμερα είναι μια σημαντική ημέρα για το Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας, για την ελληνική οικονομία, για την λιμενική πολιτική της χώρας. Με την ευκαιρία της σύναψης του χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων άνοιξαν νέοι ορίζοντες για την ανάπτυξη των λιμανιών της χώρας μας.

Η σύναψη του δανείου για τη χρηματοδότηση του προβλήτα 1 είναι το πρώτο βήμα σ` ένα μακρύ δρόμο, που έχουμε χαράξει μαζί με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και θα ήθελα ιδιαίτερα να ευχαριστήσω τον αντιπρόεδρο της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων τον κύριο Genuardi, τον ίδιο προσωπικά και τους συνεργάτες του, πολλοί από τους οποίους αντλούν την καταγωγή τους και από την Ελλάδα για τη βοήθεια που προσέφεραν για να έρθει σε πέρας η σύναψη του χρηματοδοτικού Πρωτοκόλλου και βεβαίως να είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να υπογράψουμε το αναπτυξιακό έργο, το οποίο θα γίνει στο λιμάνι του Πειραιά.

Είναι πραγματικά αξιοσημείωτο ότι το χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο μεταξύ της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων υπεγράφη στις 12 Ιουλίου του 2005 και σήμερα στα μέσα Οκτωβρίου υπογράφουμε το πρώτο αναπτυξιακό έργο στο λιμάνι του Πειραιά.

Το Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο καθορίζει τη βάση της συνεργασίας μεταξύ της Ελληνικής Δημοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων για έργα που θα γίνουν μεταξύ 2005 και του 2015 σε όλα τα λιμάνια της χώρας – και όταν λέω όλα τα λιμάνια της χώρας δεν αναφέρομαι μόνον στα 11 εθνικής σημασίας λιμάνια που βρίσκονται υπό την εποπτεία του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας.

Στο Χρηματοδοτικό Πρωτόκολλο έχει προβλεφθεί ένα ευρύτερο φάσμα επιλέξιμων έργων, που συνδυάζεται με την ανάπτυξη των λιμένων. Έχει προβλεφθεί δηλαδή ότι θα καλυφθεί η χρηματοδότηση όλων των συνδετήριων οδών με τα λιμάνια και η διασύνδεση των λιμανιών μεταξύ τους και βεβαίως διασύνδεση των λιμανιών με την ηπειρωτική Ελλάδα. `Αρα αφορά και τη χρηματοδότηση πλοίων μέσα από συγκεκριμένες συμπράξεις και άλλα κίνητρα ενδεχομένως που θα δώσει η πολιτεία ή η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, για να αναβαθμιστεί η συγκοινωνία μεταξύ των νησιών και της ηπειρωτικής Ελλάδας.

Είμαστε σήμερα στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα γίνει η προκήρυξη για την πρόσληψη τεχνικού συμβούλου. Για την αξιοποίηση με τον καλύτερο δυνατό τρόπο από ανθρώπους, οι οποίοι έχουν χειριστεί διεθνώς τεράστια προγράμματα στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη του κόσμου.

Η σύναψη του δανείου έγινε πραγματικά σε εξαιρετικά σύντομο χρονικό διάστημα και θα πρέπει να ευχαριστήσω ιδιαίτερα για τη βοήθεια, την οποία μας προσέφερε η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και βεβαίως τα στελέχη του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας αλλά και του Οργανισμού Λιμένος Πειραιά. Πραγματικά λειτούργησε το λιμάνι του Πειραιά, ο Οργανισμός Λιμένος Πειραιά με τέτοιες διαδικασίες αξιοζήλευτες από οποιοδήποτε επιχειρηματικό ιδιωτικό φορέα.

Πολύ σύντομα και οι άλλοι λιμένες θα ακολουθήσουν τους γοργούς ρυθμούς της ανάπτυξης μέσα από τη χρηματοδότηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων και βεβαίως τη χρηματοδότηση από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων. Είμαστε σε συνεργασία με τα συναρμόδια Υπουργεία, με το Υπουργείο Συγκοινωνιών και το Υπουργείο ΠΕΧΩΔΕ για την αξιοποίηση όλων των προγραμμάτων εκείνων, που μπορούν να γίνουν, για να είναι τα λιμάνια της χώρας πραγματικές πύλες εισόδου, όπως αξίζει στους Έλληνες πολίτες και στους χιλιάδες τουριστών, που επισκέπτονται τη χώρα μας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024