Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείς“Αριστεία Προορισμού” για Σάμο, Ικαρία και Φούρνους
Παγκόσμιος Οργανισμός Αριστείας Προορισμών

“Αριστεία Προορισμού” για Σάμο, Ικαρία και Φούρνους

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών του Δήμου Βαθέως έγινε με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης της έρευνας που διενήργησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αριστείας Προορισμών (CED). Ως γνωστόν η έρευνα αυτή είναι απόρροια της συνεργασίας που έχει συνάψει ο Νομός Σάμου…

Την Τετάρτη 24 Νοεμβρίου στην αίθουσα τελετών του Δήμου Βαθέως έγινε με επιτυχία η εκδήλωση παρουσίασης της έρευνας που διενήργησε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Αριστείας<...> Προορισμών (CED). Ως γνωστόν η έρευνα αυτή είναι απόρροια της συνεργασίας που έχει συνάψει ο Νομός Σάμου με τον Οργανισμό αυτό από τον Νοέμβρη του 2009 όντας ο πρώτος Μεσογειακός προορισμός που εντάχθηκε σε αυτό το πρόγραμμα.

Από τα κύρια στοιχεία της έρευνας που ανακοινώθηκαν προκύπτει ότι ο προορισμός έχει αρκετά σημεία τα οποία μπορούν να βελτιωθούν και να του δώσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα. Το σημαντικό όμως είναι ότι για κάθε τομέα που αξιολογήθηκε προτάθηκαν συγκεκριμένες πρακτικές βελτίωσης έτσι ώστε να υπάρχει σωστή αξιοποίηση της συγκεκριμένης έρευνας. Αξίζει να σημειωθεί ότι ομάδα ειδικών του CED θα βρίσκεται στο πλευρό της Σάμου και των φορέων για τα επόμενα 4 χρόνια, υποστηρίζοντας συμβουλευτικά κάθε προσπάθεια που θα αναληφθεί για την υλοποίηση των προτάσεων αυτών. Ακόμη δεσμεύεται να συνδράμει με την τεχνογνωσία που διαθέτει σε κάθε έκτακτο περιστατικό ή κρίση που θα μπορούσε να πλήξει τον τουρισμό της περιοχής.

Ο CED είναι μη κερδοσκοπικός οργανισμός με έδρα τον Καναδά και είναι άμεσα συνδεδεμένος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού με τον οποίο συνεργάζεται στο πρόγραμμα Αριστείας Προορισμών.

Ο βαθμός αξιοποίησης της έρευνας 280 σελίδων που παραδόθηκε στην Νομαρχία Σάμου εξαρτάται πλέον από τις πρωτοβουλίες και την δράση που θα αναλάβουν οι τοπικοί φορείς με στόχο την ποιοτική αναβάθμιση σε όλους τους σχετικούς τομείς για την επίτευξη της Αριστείας του Προορισμού.

Για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο απαιτείται ενιαίο και ρεαλιστικό όραμα για το μέλλον του τόπου, υγιής συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων και ένα στρατηγικό σχέδιο βασισμένο σε τεκμηριωμένα και μετρήσιμα δεδομένα. Η εφαρμογή ενός τέτοιου στρατηγικού σχεδίου που θα εκπονηθεί με καθαρά τεχνοκρατικούς όρους απαιτεί την έμπρακτη υποστήριξη και δέσμευση της ιδιωτικής πρωτοβουλίας αλλά και την πολιτική βούληση της τοπικής αυτοδιοίκησης στην νέα της μορφή.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

23/02/2024
22/02/2024
21/02/2024
20/02/2024
19/02/2024
16/02/2024