Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΚορυφαίες ισπανικές τουριστικές εταιρείες δεσμεύονται σε έναν Διεθνή Κώδικα Δεοντολογίας στον Τουρισμό
1ο Διεθνές Συνέδριο για τη Δεοντολογία και τον Τουρισμό στη Μαδρίτη

Κορυφαίες ισπανικές τουριστικές εταιρείες δεσμεύονται σε έναν Διεθνή Κώδικα Δεοντολογίας στον Τουρισμό

Δεκατέσσερις από τις πιο σημαντικές τουριστικές επιχειρήσεις της Ισπανίας υπόσχονται να διατηρήσουν, προωθήσουν και εφαρμόσουν τις αξίες της υπεύθυνης και αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης που προασπίζεται στον Παγκόσμιο Κώδικα Δεοντολογίας για τον Τουρισμό.

Δεκατέσσερις από τις πιο σημαντικές τουριστικές επιχειρήσεις της Ισπανίας υπέγραψαν δέσμευσή τους στον Παγκόσμιο Κώδικα Δεοντολογίας για τον Τουρισμό, κατά τη διάρκεια του 1ου Διεθνούς Συνεδρίου για τη Δεοντολογία και τον Τουρισμό, το οποίο έληξε επίσημα τις εργασίες του από τον Πρίγκηπα Φίλιπο και την Πριγκήπισσα Λετίτσια της Αστούριας στη Μαδρίτη.

“Η σημερινή δέσμευση του ιδιωτικού τομέα στον Παγκόσμιο Κώδικα Δεοντολογίας για τον Τουρισμό, από μερικές από τις πιο σημαντικές εταιρείες του τουρισμού της Ισπανίας είναι ένα σημαντικό βήμα προς έναν πιο ‘ηθικό’ τουρισμό -και άλλες επιχειρήσεις σίγουρα θα ακολουθήσουν”, δήλωσε ο Πρίγκηπας Φίλιππος της Αστούριας στο κλείσιμο του συνεδρίου.

Με την υπογραφή της δέσμευσής τους, οι εταιρείες υπόσχονται να διατηρήσουν, προωθήσουν και εφαρμόσουν τις αξίες της υπεύθυνης και αειφόρου τουριστικής ανάπτυξης που προασπίζεται στον Κώδικα Δεοντολογίας. Ο κώδικας, που εγκρίθηκε το 1999 από τη Γενική Συνέλευση του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού και εγκρίθηκε από τη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ το 2001, είναι ένα σύνολο αρχών, με σκοπό να βοηθηθεί η ανάπτυξη του τουρισμού κατά τρόπο που να μεγιστοποιεί τα κοινωνικο-οικονομικά οφέλη του τομέα, με παράλληλη ελαχιστοποίηση τυχόν αρνητικών επιπτώσεων.

“Εάν ο υπεύθυνος τουρισμός πρόκειτα να γίνει απτή πραγματικότητα στον κόσμο μας, είναι σημαντικό ο ιδιωτικός τομέας, όπως και οι ομόλογοί του στα δημόσια ιδρύματα, να ασπαστούν τις αρχές του ηθικού, βιώσιμου και καθολικά προσβάσιμου τουρισμό”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ, Taleb Rifai.

“Σήμερα, αυτές οι εταιρείες υπογράμμισαν την αφοσίωσή τους στην Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη, στη στήριξη της προστασίας και ενδυνάμωσης των ευάλωτων ομάδων, των καταναλωτών και στην κληρονομιά της ανθρωπότητας, την ισότητα των δύο φύλων, τη μείωση της φτώχειας, την προσβασιμότητα, την πολιτιστική και περιβαλλοντική αειφορία και στη διευκόλυνση της πρόσβασης σε αξιοπρεπή απασχόληση σε ολόκληρο τον κόσμο”, πρόσθεσε.

Η πλειοψηφία των εταιρειών υπέγραψε επίσης τον “Κώδικα Συμπεριφοράς για την Προστασία των Παιδιών από τη Σεξουαλική Εκμετάλλευση στο Ταξίδι και στον Τουρισμό”, δεσμευόμενες σε συγκεκριμένα μέτρα για την προστασία των παιδιών. Ο κώδικας ιδρύθηκε από το ECPAT International, ένα παγκόσμιο δίκτυο για την εξάλειψη της παιδικής πορνείας, της παιδικής πορνογραφίας και της εμπορίας παιδιών για σεξουαλικούς σκοπούς, χρηματοδοτείται από τη UNICEF και υποστηρίζεται από τον ΠΟΤ.

Το Α΄ Διεθνές Συνέδριο για τη Δεοντολογία και τον Τουρισμό έφερε σε επαφή εμπειρογνώμονες και υψηλού προφίλ δημόσιους και ιδιωτικoύς τουριστικούς φορείς, σε πάνελ με θέματα όπως: τον ρόλο των δεοντολογικών πλαισίων στην υπεύθυνη ανάπτυξη του τουρισμού, την προώθηση της ισότητας και την καταπολέμηση της εκμετάλλευσης, τη μείωση της φτώχειας, τη βιώσιμη ανάπτυξη και την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024