Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΟ UNWTO χαιρετίζει την απόφαση για διευκόλυνση διαδικασιών visa από τους G20
Διακήρυξη των υπουργών Τουρισμού των οικονομιών της G20

Ο UNWTO χαιρετίζει την απόφαση για διευκόλυνση διαδικασιών visa από τους G20

Έρευνα του UNWTO και του WTTC εκτιμά ότι ορισμένες βελτιώσεις στις διαδικασίες χορήγησης θεωρήσεων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επιπλέον 5 εκατ. θέσεις εργασίας για τις οικονομίες των G20 έως το 2015, με πρόσθετο κέρδος 206 δισ. δολ. στις διεθνείς τουριστικές εισπράξεις.

Ο UNWTO (Παγκόσμιος Οργανισμός Τουρισμού) χαιρετίζει τη δήλωση που εκδόθηκε από τους υπουργούς Τουρισμού των οικονομιών της G20 (T20), ζητώντας να δοθεί προτεραιότητα στη διευκόλυνση των μετακινήσεων ως μέσο για την τόνωση της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

“Για να εξασφαλιστεί ότι ο τουρισμός μπορεί να παίξει καθοριστικό ρόλο στη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης, τόσο άμεσα όσο και έμμεσα, μέσω δεσμών με την τοπική οικονομία, την αύξηση του εθνικού εισοδήματος, τη βελτίωση του ισοζυγίου πληρωμών και την ενίσχυση της οικονομικής ανάπτυξης, πρέπει να δοθεί προτεραιότητα στη διευκόλυνση των ταξιδιών και του τουρισμού”, αναφέρει η Διακήρυξη.

Προκαταρκτική έρευνα, η οποία εκπονήθηκε από τον ΠΟΤ και το World Travel & Tourism Council (WTTC) εκτιμά ότι ορισμένες βελτιώσεις στις διαδικασίες χορήγησης θεωρήσεων θα μπορούσαν να δημιουργήσουν επιπλέον 5 εκατ. θέσεις εργασίας για τις οικονομίες των G20 έως το 2015, με πρόσθετο κέρδος 206 δισ. δολ. στις διεθνείς τουριστικές εισπράξεις.

Υπό το πρίσμα του ρόλου της διευκόλυνσης των θεωρήσεων για την υποστήριξη της οικονομικής ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, και δεδομένου του τρέχοντος οικονομικού κλίματος, η Διακήρυξη ενθαρρύνει την G20 να αξιοποιήσει νέες τεχνολογίες, προκειμένου τα ταξίδια να γίνουν “πιο προσιτά, πιο εύκολα και πιο αποτελεσματικά, χωρίς μείωση της εθνικής ασφάλειας”. Προτείνει ακόμη στις χώρες να εξετάσουν την ανάπτυξη συνεργασιών σε διημερές, περιφερειακο και διεθνές επίπεδο μεταφορών.

“Ο UNWTO χαιρετίζει τη δέσμευση των υπουργών Τουρισμού της G20 για τη διευκόλυνση των θεωρήσεων visa”, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του ΠΟΤ Taleb Rifai, με την ευκαιρία της 4ης συνεδρίασης του T20. “Αυτή η δήλωση αποτελεί ένα εξαιρετικά θετικό μήνυμα στη διεθνή κοινότητα ότι προχωρούμε σ’αυτό το θέμα ζωτικής σημασίας για τον τομέα του τουρισμού και την παγκόσμια οικονομία”.

Οι υπουργοί Τουρισμού και οι αρχηγοί των αντιπροσωπειών των χωρών της G20 συναντήθηκαν με τον πρόεδρο του Μεξικού και νυν πρόεδρος της G20, Felipe Calderon, καθώς και με την υπουργό Εξωτερικών του Μεξικού, Patricia Espinosa στη Μέριδα του Μεξικού στις 16 Μαΐου. Ο πρόεδρος Calderon συνεχάρη την Τ20 για την εστίασή της στην απλούστευση της έκδοσης θεωρήσεων και διαβεβαίωσε τους υπουργούς ότι θα προωθήσει το μήνυμά τους προς τους G20.

Η Ρωσία, η οποία κατέχει την προεδρία της G20 για το 2013, θα φιλοξενήσει την 5η συνεδρίαση των υπουργών της T20.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024