Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΤαραχές και διαδηλώσεις στην Κορσική παγιδεύουν τουρίστες

Ταραχές και διαδηλώσεις στην Κορσική παγιδεύουν τουρίστες

Μπλόκα, απεργίες, ταραχές, ναυτικών που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση, και την απώλεια 400 θέσεων εργασίας, της υπερχρεωμένης ναυτιλιακής εταιρίας SNCM που συνδέει τη Κορσική με την ηπειρωτική Γαλλία, ταλαιπώρησαν χθες και […]

Μπλόκα, απεργίες, ταραχές, ναυτικών που αντιδρούν στην ιδιωτικοποίηση, και την απώλεια 400 θέσεων εργασίας, της υπερχρεωμένης ναυτιλιακής εταιρίας<...> SNCM που συνδέει τη Κορσική με την ηπειρωτική Γαλλία, ταλαιπώρησαν χθες και προχθές περισσότερους από 15.000 τουρίστες στα λιμάνια του νησιού.

Το Σάββατο αστυνομικοί απομάκρυναν τους διαδηλωτές επιτρέποντας έτσι σε μερικές εκατοντάδες τουρίστες να ταξιδέψουν από το Αγάτσο. Aλλα όμως λιμάνια του νησιού παρέμειναν κλειστά.

Το BBC επισημαίνει ότι η διαμάχη για την ιδιωτικοποίηση της ναυτιλιακής εταιρείας SNCM έχει ήδη τροφοδοτήσει τα εθνικιστικά αισθήματα στην Κορσική, η οποία μαστίζεται από αυτονομιστική βία επί τρεις δεκαετίες.

Τα πρώτα μπλόκα στήθηκαν την περασμένη Τετάρτη αφότου η αστυνομία συνέλαβε τέσσερις εθνικιστές που κατηγορήθηκαν για «πειρατεία» σε πλοίο της SNCM στη Μασσαλία. Απελευθερώθηκαν την Παρασκευή, όμως οι διαδηλώσεις συνεχίστηκαν και η αστυνομία αναγκάστηκε να στείλει της ειδικές δυνάμεις προκειμένου να ανοίξει το λιμάνι του Αγάτσο. Ένα φέρι απέπλευσε για την ηπειρωτική Γαλλία το Σάββατο και περισσότερα πλοία – με δυνατότητα μεταφοράς 3.000 ατόμων και 1.000 αυτοκινήτων – αναμένεται να αποπλεύσουν κατά τη διάρκεια της Κυριακής.

Το βράδυ του Σαββάτου ξέσπασαν ταραχές στη Μπάστια, τη μεγαλύτερη πόλη της Κορσικής, με νεαρούς να συγκρούονται με την αστυνομία. Στη διάρκεια της νύχτας εξερράγη μία βόμβα σε ένα περιπολικό σκάφος του λιμενικού στο λιμάνι της πόλης, δίχως να υπάρξουν πληροφορίες για τραυματισμούς.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024