Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας και ο τουρισμός σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Konrad Adenauer
Τουριστική πολιτική

Η αναπτυξιακή προοπτική της Ελλάδας και ο τουρισμός σε εκδήλωση στο Ίδρυμα Konrad Adenauer

Η νέα εικόνα της Ελλάδας που παλεύει για την ανάκαμψη και ο τουρισμός ήταν τα κεντρικά θέματα εκδήλωσης που διοργανώθηκε χθες από το Ίδρυμα Konrad Adenauer των Γερμανών Χριστιανοδημοκρατών, στο Βερολίνο.

Η υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε χθες στο Βερολίνο, σε εκδήλωση-συζήτηση, με θέμα: “Η Ελλάδα στο μονοπάτι της ανάπτυξης. Εξωστρεφεια-τουρισμός-επενδύσεις”. Στην εκδήλωση, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Konrad Adenauer και ο ΕΟΤ, συμμετείχαν επίσης, ο καθηγητής Αθανάσιος Τσαυτάρης, υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ο κ. Ανδρέας Ανδρεάδης, πρόεδρος ΣΕΤΕ, ο κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος, μέλος ΔΣ ΣΕΤΕ και ο κ. Παύλος Ευμορφίδης, επιχειρηματίας. Παρέμβαση έκανε και ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά την ομιλία της η κα Κεφαλογιάννη επεσήμανε ότι: “Η Ελλάδα σήμερα άφησε πίσω της το παθογενές παρελθόν και επενδύει στην εξωστρέφεια, τον τουρισμό, την επιχειρηματικότητα, την πρωτογενή παραγωγή, προκειμένου να οδηγηθεί με ασφαλή βήματα στην έξοδο από την ύφεση”. Τόνισε ότι “Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης ήταν εξαρχής η επιτάχυνση όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, η εξυγίανση της οικονομίας, η συρρίκνωση των δομών ενός γιγαντιαίου, σπάταλου και αναποτελεσματικού κράτους”.

Αναφερόμενη στο τουρισμό, τόνισε: “Είναι ένα πανίσχυρο όπλο στον πόλεμο κατά της ύφεσης. Αντιστοιχεί στο 18-20% του ελληνικού ΑΕΠ και στο 20% των θέσεων εργασίας στη χώρα. Από τον Ιούνιο του 2012 – πρόσθεσε- ο ελληνικός τουρισμός χαράσσεται βάση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου. Στόχος μας είναι η πλήρης αναδιάρθρωση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, μέσα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών, των διαδικασιών, αλλά και του επικοινωνιακού μας μοντέλου. Επιδιώκουμε το 2013 να είναι μια πολύ καλή χρονιά για τον ελληνικό τουρισμό”.

Στην ομιλία της η υπουργός, μεταξύ άλλων, δήλωσε: “Στόχος της ελληνικής κυβέρνησης ήταν εξαρχής η επιτάχυνση όλων των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων, η εξυγίανση της οικονομικής κατάστασης της χώρας, η συρρίκνωση των δομών ενός γιγαντιαίου, σπάταλου και αναποτελεσματικού κράτους. Με τις αποφάσεις μας επιδιώκουμε τη δημιουργία ενός ευέλικτου και σύγχρονου κρατικού μηχανισμού, γρήγορου και  ανταγωνιστικού. Ενός κρατικού μηχανισμού που θα προσελκύει επενδύσεις και θα τονώσει την εγχώρια και διεθνή αγορά.

Από τον Ιούνιο του 2012 ο ελληνικός τουρισμός χαράσσεται βάση ενός εθνικού στρατηγικού σχεδίου. Στόχος μας είναι η πλήρης αναδιάρθρωση του εθνικού τουριστικού προϊόντος, μέσα από την αναβάθμιση των υπηρεσιών, των διαδικασιών, αλλά και του επικοινωνιακού μας μοντέλου. Σχεδιάζουμε μια πολυπαραγοντική προσέγγιση που χτίζεται με βάση την σταθερότητα και την ασφάλεια.

Επιδιώκουμε…

  • σταθερό οικονομικό –περιβάλλον,
  • ασφάλεια για επενδύσεις, ασφάλεια για ανάπτυξη,
  • ασφάλεια για να επισκεφθείς τη χώρα”.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024