Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ πλατεία Συντάγματος βυθίζεται ολοένα και γρηγορότερα στην παρακμή
SITE Chapter Greece: Η τουριστική βιομηχανία πλήττεται άμεσα και ανεπανόρθωτα από τα επεισόδια

Η πλατεία Συντάγματος βυθίζεται ολοένα και γρηγορότερα στην παρακμή

Σε ανακοίνωσή του, το SITE Chapter Greece καλεί όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να αναλάβουν άμεσα δράση, ούτως ώστε να αποκατασταθεί η ασφάλεια, η τάξη και η αισθητική της πλατείας Συντάγματος το ταχύτερο δυνατόν.

Την ανησυχία του για την εικόνα που παρουσιάζει η Πλατεία Συντάγματος μετά και από τα τελευταία γεγονότα που οδήγησαν σε νέο κύμα ακυρώσεων εκφράζει το παράρτημα του SITE στην Ελλάδα με ανακοίνωσή του.

Στην ανακοίνωση που υπογράφει ο πρόεδρος του
SITE Chapter Greece, κ. Μιχάλης Αργύρης αναφέρει τα εξής:

“Το SITE Chapter Greece είναι ο μοναδικός σύνδεσμος στελεχών επαγγελματικών ταξιδιών κίνητρων και ταξιδιών στην Ελλάδα και ασχολείται με ποιοτικότερη μορφή τουρισμού που αφορά τη διοργάνωση εταιρικών εκδηλώσεων και συνεδρίων στην Αθήνα και την Ελλάδα.

Καθώς δραστηριοποιούμαστε στον πλέον νευραλγικό χώρο του ποιοτικού τουρισμού, ο οποίος είναι εξαιρετικά ευαίσθητος σε γεγονότα και καταστάσεις τα οποία επηρεάζουν την εύρυθμη λειτουργία των τουριστικών προορισμών.

Οι εταιρικές εκδηλώσεις και τα συνέδρια αποτελούν μια από τις πιο κερδοφόρες μορφές τουρισμού για την Αθήνα καθώς προσελκύουν επισκέπτες υψηλής εισοδηματικής στάθμης, διεθνείς προσωπικότητες και επιμηκύνουν την τουριστική περίοδο.

Αισθανόμαστε λοιπόν την ανάγκη και την υποχρέωση να λάβουμε θέση απέναντι στα απαράδεκτα γεγονότα της περασμένης εβδομάδας στο κέντρο της πόλης.

Ακόμη μια φορά το κέντρο της Αθήνας χρησιμοποιήθηκε ως αρένα επεισοδίων πρωτοφανούς έκτασης και έντασης. Η τουριστική βιομηχανία πλήττεται άμεσα και ανεπανόρθωτα από τα επεισόδια, γεγονός που αποτυπώνεται γλαφυρά στα στατιστικά στοιχεία των ακυρώσεων σε όλα τα κεντρικά ξενοδοχεία της Αθήνας.

Η πλατεία Συντάγματος ανέκαθεν λειτουργούσε ως σήμα κατατεθέν του οικονομικού, τουριστικού και εμπορικού κέντρου της Αθήνας. Σήμερα, βυθίζεται ολοένα και γρηγορότερα στην παρακμή υπό το απαθές βλέμμα της Πολιτείας, ακολουθώντας ανάλογη πορεία με εκείνη του ιστορικού κέντρου. Ήδη, είναι το διάχυτο το αίσθημα της ανασφάλειας και της περιθωριοποίησης στους δρόμους γύρω από την πλατεία Συντάγματος.

Επίσης, θα θέλαμε να σας υπενθυμίσουμε ότι οι ανοδικές προβλέψεις για την τουριστική περίοδο στην Αθήνα οφείλονταν εν μέρει στα βιαία επεισόδια που εκτυλίχθησαν στις αρχές του χρόνου σε χώρες της Αφρικής και της Μέσης Ανατολής. Εθελοτυφλούμε απέναντι σε παρόμοια ιστορικά παραδείγματα, αντιμετωπίζοντας τις εικόνες καταστροφής ως αυτοεκπληρούμενη προφητεία.

Καλούμε και εμείς με τη σειρά μας, όλους τους εμπλεκόμενους φορείς, να αναλάβουν άμεσα δράση, ούτως ώστε να μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε την ασφάλεια, την τάξη και την αισθητική της πλατείας Συντάγματος το ταχύτερο δυνατόν όπως αρμόζει σε μια πρωτεύουσα χώρας του δυτικού κόσμου, σε αντίθεση με την σημερινή τρικοσμική εικόνα όπου μικροπωλητές και σκηνές παραθερισμού έχουν κατακλύσει την πλατεία Συντάγματος, με αποτέλεσμα να έχει απολεσθεί κάθε αίσθηση δημόσιου χώρου.

Σε ετούτη την πρωτοφανή οικονομική συγκυρία, ο τουριστικός κλάδος μπορεί να συμβάλει σημαντικά στην ταχύτερη ανάκαμψη της οικονομίας της χώρας, αρκεί βέβαια να μπορέσουμε να εγγυηθούμε την ασφαλή διαμονή και περιήγηση στους δρόμους του κέντρου στους επίδοξους επισκέπτες της χώρας.

Το SITE Chapter Greece και όλα τα μέλη που το απαρτίζουν, είμαστε πρόθυμοι να συμβάλλουμε σε οποιαδήποτε ενέργεια, συνεργασία, πρωτοβουλία η οποία θα βοηθήσει στην ανάσχεση της αυξανόμενης δυσαρέσκειας απέναντι στο τουριστικό προϊόν της Ελλάδας. Ας συμβάλλουμε όλοι μαζί για διατηρήσουμε την Αθήνα ανάμεσα στους κορυφαίους τουριστικούς προορισμούς

Μιχαήλ Αργύρης
Πρόεδρος SITE Chapter Greece”

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024