Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΛαφαζάνης: Μεγάλο δώρο στους εφοπλιστές η απελευθέρωση των ναύλων στην ακτοπλοΐα

Λαφαζάνης: Μεγάλο δώρο στους εφοπλιστές η απελευθέρωση των ναύλων στην ακτοπλοΐα

“Η γενική απελευθέρωση των ναύλων στην ακτοπλοΐα, που ανακοίνωσε ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης, αποτελεί ένα μεγάλο δώρο της κυβέρνησηςστους εφοπλιστές, που θα έχει ως συνέπεια να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους […]

“Η γενική απελευθέρωση των ναύλων στην ακτοπλοΐα, που ανακοίνωσε ο κ. Μ. Κεφαλογιάννης, αποτελεί ένα μεγάλο δώρο της κυβέρνησης<...>στους εφοπλιστές, που θα έχει ως συνέπεια να αυξήσουν τα υπερκέρδη τους σε βάρος του επιβατικού κοινού και της οικονομίας των νησιών μας, μιας και η απελευθέρωση αυτή θα τινάξει σε ακόμη μεγαλύτερα ύψη τα κόμιστρα και τα εισιτήρια για επιβάτες και φορτηγά” ανέφερε χαρακτηριστικά σε δηλώσεις του ο κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, μέλος της Π.Γ., υπεύθυνος Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Συνασπισμού, σχολιάζοντας τις δηλώσεις του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας, κ. Μανώλη Κεφαλογιάννη.

“Πρόκληση για τον ελληνικό λαό” χαρακτήρισε επίσης ο κ. Λαφαζάνης, τις εξαγγελίες του υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας για επιδότηση, “στην ουσία, των πλοιοκτητών” όπως χαρακτηριστικά είπε, “προκειμένου να κατασκευάσουν νέα πλοία, την ώρα, μάλιστα, που για τους εργαζόμενους επιβάλλονται πολιτικές σκληρής λιτότητας, ενώ οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις, που δεινοπαθούν, δεν έχουν καμιά στήριξη και αφήνονται στο έλεος της ληστείας των τραπεζών”.

“Την ώρα που η κυβέρνηση κρατάει στάση απόλυτης αδιαλλαξίας στα δίκαια αιτήματα των ναυτεργατών και συνεχίζει το καθεστώς επιστράτευσής τους, εμφανίζεται γενναιόδωρη και απλόχερη στους εφοπλιστές, δείχνοντας έτσι το σκληρό ταξικό πρόσωπο της πολιτικής της” κατέληξε.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024