Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΟμιλία του Χρ. Παπουτσή στη Βουλή για τους συμβασιούχους της Ακρόπολης
Να επωφεληθούν από το νόμο όσοι κλείνουν 24 μήνες έως και την ημερομηνία δημοσίευσής του

Ομιλία του Χρ. Παπουτσή στη Βουλή για τους συμβασιούχους της Ακρόπολης

Κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού, για την Ακρόπολη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Παπουτσής δήλωσε: “Επειδή είναι η […]

Κατά την ομιλία του στη Βουλή σχετικά με το θέμα των συμβασιούχων του Υπουργείου Πολιτισμού, για την Ακρόπολη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπροσώπος<...> του ΠΑΣΟΚ, κ. Χρήστος Παπουτσής δήλωσε: “Επειδή είναι η πρώτη εμφάνιση του υπουργού Πολιτισμού σήμερα στη Βουλή, του κ. Σαμαρά, και μάλιστα συνδυάζει την εμφάνισή του αυτή με μία τροπολογία, η οποία συγκεντρώνει την υποστήριξη των συναδέλφων της αντιπολίτευσης, θέλω να κάνω 2-3 σχόλια στην παρέμβασή του.

Πρώτα απ’ όλα κύριε υπουργέ, το πρόβλημα δε δημιουργήθηκε από μόνο του. Οι ειδικοί λογαριασμοί δεν καταργήθηκαν από τη Βουλή. Καταργήθηκαν από την κυβέρνηση, η οποία οδήγησε τη Βουλή να νομοθετήσει μία πράξη, η οποία εκ των πραγμάτων θα δημιουργούσε προβλήματα. Και απεδείχθη για ακόμα μια φορά αυτό το οποίο λέγαμε και τότε, ότι η κυβέρνηση νομοθετεί στο πόδι.

Δεύτερο σημείο. Ειλικρινά, δεν αντιλαμβάνομαι γιατί θεωρείτε κατάκτηση της σύγχρονης Ελλάδας να παραμένουν ανοιχτά τα μουσεία μας και οι αρχαιολογικοί χώροι. Και πολύ περισσότερο, να αποτελεί κατάκτηση στη σύγχρονη Ελλάδα το γεγονός ότι επιστήμονες, οι οποίοι εργάζονται στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, να θεωρείται σήμερα μετά από τόσα χρόνια ότι αντιμετωπίζονται με πολύ ευνοϊκό τρόπο. Ενώ στην πραγματικότητα έρχεται ένα νομοθέτημα, το οποίο επαναλαμβάνω ότι το στηρίζουμε, αλλά που στην ουσία προσπαθεί να διευθετήσει προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κυβέρνησή σας.

Και τρίτο θέμα, μια και κάνετε το καλό, κάντε το τουλάχιστον καθ’ολοκληρίαν. Δεδομένου ότι όλοι οι συνάδελφοι έχουμε δεχθεί αιτήματα και προτάσεις, κατά τη γνώμη μας εύλογα, από πολλούς εκ των ενδιαφερομένων, οι οποίοι ζητούν το ελάχιστο. Δηλαδή, να μπορούν να επωφεληθούν από τις διατάξεις της τροπολογίας και του νόμου όσοι κλείνουν 24 μήνες μέχρι και την ημερομηνία δημοσίευσης του νόμου.

Εμείς θεωρούμε ότι είναι εύλογο το αίτημα αυτό και παρακαλώ πολύ κύριε υπουργέ, αφού κάνετε το καλό, ολοκληρώστε το”.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024