Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΠαρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας στον θαλάσσιο τουρισμό, στη Boot Dusseldorf
Εκθέσεις

Παρουσίαση των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας στον θαλάσσιο τουρισμό, στη Boot Dusseldorf

Συναντήσεις και επαφές του γενικού γραμματέα Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γ. Τζιάλλα στη Διεθνή Έκθεση 'Boot Dusseldorf 2018' στη Γερμανία για τον θαλάσσιο τουρισμό.

Το Υπουργείο Τουρισμού εκπροσώπησε ο γενικός γραμματέας Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης κ. Γιώργος Τζιάλλας στη Διεθνή Έκθεση Θαλασσίων Σπορ και Τουρισμού “Boot Dusseldorf 2018” στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας. Πρόκειται για την κορυφαία στον κλάδο διεθνή έκθεση, που φιλοξένησε στη φετινή 49η διοργάνωση 1.800 εκθέτες, προορισμούς φορείς και επαγγελματίες από 70 χώρες που δραστηριοποιούνται στους τομείς του θαλάσσιου τουρισμού, των επαγγελματικών σκαφών, των καταδύσεων και των θαλάσσιων δραστηριοτήτων.

Σε ειδική εκδήλωση που διοργάνωσε ο ΕΟΤ στο πλαίσιο της έκθεσης, ο κ. Τζιάλλας παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Ελλάδας στον θαλάσσιο τουρισμό και τις δυνατότητες ανάπτυξης στους τομείς της κρουαζιέρας, του γιώτινγκ και του καταδυτικού τουρισμού.

Πραγματοποίησε σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της τουριστικής βιομηχανίας που ειδικεύονται σε προγράμματα θαλάσσιου τουρισμού καθώς και με τους επικεφαλής του γερμανικού Οργανισμού, General German Automobile Club ΑDAK, που έδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την ανάπτυξη συνεργασιών στο θαλάσσιο τουριστικό προϊόν, στο πλαίσιο της ανάπτυξης του θεματικού τουρισμού, που αποτελεί στρατηγικό άξονα στην υλοποιούμενη εθνική τουριστική πολιτική του υπουργείου.

Συναντήθηκε επίσης με τον εκπρόσωπο της ΕΕ της Γενικής Διεύθυνσης Θαλάσσιας Πολιτικής και Αλιείας της ΕΕ, κ. Λίνο Βοσκαρίδη, με τον διευθυντή της έκθεσης Boot κ. Πέτρο Μιχελιδάκη, και στελέχη της αγοράς για τις δυνατότητες ανάπτυξης του θαλάσσιου και ειδικότερα του καταδυτικού τουρισμού στην Ελλάδα και γενικότερα στην Ευρώπη.

Επίσης, συναντήθηκε με τους υπεύθυνους του Διεθνούς Μαραθωνίου του Ντίσελντορφ και συζήτησαν θέματα διοργάνωσης, εμπειρίας και υποστήριξης του αθλητικού τουρισμού.

Τελος, με τη γενική πρόξενο της Ελλάδος στο Ντίσελντορφ κα Μαρία Παπακωνσταντίνου συζήτησαν για το συντονισμό των δράσεων του υπουργείου, του ΕΟΤ και του Προξενείου στη Γερμανία για την περαιτέρω στοχευμένη ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024