Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΠουλιέται φθηνά το ξενοδοχειακό προϊόν της Αττικής παρά τις μεγάλες επενδύσεις

Πουλιέται φθηνά το ξενοδοχειακό προϊόν της Αττικής παρά τις μεγάλες επενδύσεις

Τα ξενοδοχεία της Αττικής, όλων των κατηγοριών, σε ποσοστό 80% έχουν ανακαινισθεί με ένα επενδυτικό πρόγραμμα που ξεπερνάει τα 950 εκατ. ευρώ -το μεγαλύτερο ποσό επένδυσης στον ξενοδοχειακό κλάδο της Ελλάδας…

Τα ξενοδοχεία της Αττικής, όλων των κατηγοριών, σε ποσοστό 80% έχουν ανακαινισθεί με ένα επενδυτικό πρόγραμμα που<...> ξεπερνάει τα 950 εκατ. ευρώ -το μεγαλύτερο ποσό επένδυσης στον ξενοδοχειακό κλάδο της Ελλάδας- ενώ 400 εκατ. ευρώ σε ίδια κεφάλαια έχουν επενδυθεί για την ανέγερση νέων ξενοδοχείων ανέφερε ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αττικής (ΕΞΑ) κ. Γιώργος Τσακίρης σε συνέντευξη τύπου που παρέθεσε εχθές ο Σύνδεσμος των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Πρακτόρων (HATTA).

Το αναβαθμισμένο αυτό ξενοδοχειακό προϊόν της Αττικής πωλείται φέτος μόλις 12% ακριβότερα από πέρυσι σύμφωνα με στοιχεία της ΕΞΑ για το Α` τρίμηνο του 2004. Τραγικά χαμηλό επίπεδο τιμών για το ύψος των επενδύσεων, σύμφωνα με το κ. Τσακίρη. Η δε μέση πληρότητα των ξενοδοχείων της Αττικής για το ίδιο διάστημα παρουσιάζεται πεσμένη κατά 4% φθάνοντας το 55%.

Το Σϊδνεϋ την προολυμπιακή χρονιά είχε πληρότητα 81% και την ολυμπιακή χρονιά έπεσε στο 75% ανέφερε ο κ. Τσακίρης τονίζοντας ότι η πτώση είναι φυσιολογική αλλά αυτή τη στιγμή τα ξενοδοχεία της Αττικής είναι μόλις στο σημείο ισορροπίας όσον αφορά τις τιμές σε σχέση με τα επενδυμένα κεφάλαια και τις πληρότητες. Η αύξηση τιμών που παρατηρείται είναι φυσιολογική με εξαίρεση μεμονωμένες περιπτώσεις επιχειρήσεων που ξεπερνάνε τα όρια και στο τέλος θα μείνουν με αδιάθετα δωμάτια.

Στο ίδιο μήκος κύματος μίλησε και ο γενικός διευθυντής υποστήριξης αγώνων της Αθήνα 2004, Βασίλης Νειάδας ο οποίος τόνισε ότι το πρόγραμμα φιλοξενίας της ολυμπιακής οικογένειας, των χορηγών και των θεατών και επισκεπτών την περίοδο των αγώνων καλύπτει όλες τις ανάγκες και τα βαλάντια. Παράλληλα, έχουν καταρριφθεί και οι τρεις μύθοι των Ολυμπιακών Αγώνων ότι δηλαδή δεν θα ολοκληρωθούν εγκαίρως τα στάδια και οι υποδομές, θα υπάρχουν προβλήματα ασφάλειας, και δεν θα υπάρχουν διαθέσιμα δωμάτια για τους θεατές και όσα θα υπάρχουν θα είναι ακριβά.

Σύμφωνα με στοιχεία του Convention & Visitors Bureau της Αθήνας, που παρουσίασε ο πρόεδρος του HATTA Γιάννης Ευαγγέλου οι τιμές για Γ΄ κατηγορίας ξενοδοχεία ξεκινούν από 65 με 70 ευρώ, με μέσο όρο τα 80 – 90 ευρώ την ημέρα το άτομο με πρωινό. Για της Β΄ κατηγορίας κυμαίνονται από 100 έως 300 ευρώ, ενώ τα δωμάτια των πολυτελών ξενοδοχείων ξεκινούν από 300 ευρώ και φτάνουν τα 650 ευρώ την ημέρα. Επίσης το CVB έχει εξυπηρετήσει μέχρι σήμερα 7.500 αιτήματα για διαμονή και έχει διαθέσει 2000 κλίνες, ενώ στην Αττική υπάρχουν συνολικά 62.000 κλίνες για την διαμονή της ολυμπιακής οικογένειας, των χορηγών και των θεατών. Μαζί με τις κλίνες στους όμορους νομούς το σύνολο φτάνει στις 137.000 κλίνες. Στην Αττική σύμφωνα με εκτίμηση της ΕΞΑ έχουν μείνει 5.000 αδιάθετες κλίνες.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024