Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΣυνεργασία Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΗΑΤΤΑ
Θρησκευτικός τουρισμός

Συνεργασία Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του ΗΑΤΤΑ

Η πρώτη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής, έγινε ήδη και τα μέλη ενημερώθηκαν αρχικά για τις μέχρι σήμερα δράσεις του κάθε φορέα και συζήτησαν εκτενώς τις δυνατότητες που υπάρχουν για την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων-δράσεων εντός του νέου Εκκλησιαστικού Έτους Σεπτ. 2015-Αυγούστου 2016.

Με πρωτοβουλία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος, και μετά από την σχετική έγκριση και ευλογία της Ι. Συνόδου, συστήθηκε “Κοινή Επιτροπή Μελέτης και Δράσεων” του Συνοδικού Γραφείου και του Διοικητικού Συμβουλίου του Συνδέσμου των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων (HATTA) της χώρας, με σκοπό την συντονισμένη ανάδειξη και προβολή, εντός και εκτός Ελλάδος, των Ι. Μνημείων, των Ι. Μονών και των Ι. Προσκυνημάτων του ελλαδικού χώρου, την αύξηση της επισκεψιμότητας και την διευκόλυνση των προσκυνηματικών ομάδων.

Στην Κοινή Επιτροπή, από πλευράς της Εκκλησίας της Ελλάδος συμμετέχουν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. κ. Σπυρίδων Κατραμάδος, γραμματεύς του Συνοδικού Γραφείου των Προσκυνηματικών Περιηγήσεων ως επικεφαλής, και οι κ.κ. Αγγελική Βαρελά, Χρήστος Πετρέας και Βασίλειος Τζέρπος, μέλη του ως άνω Συνοδικού Γραφείου. Από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΗΑΤΤΑ συμμετέχουν ο κ. Λύσανδρος Τσιλίδης, πρόεδρος του Δ.Σ. του εν λόγω Συνδέσμου, ως επικεφαλής, και οι κ.κ. Μαρία Αλιφραγκή, Νικόλαος Κελαϊδίτης και Γεώργιος Παλιούρας, μέλη του ως άνω Διοικητικού Συμβουλίου.

Η πρώτη συνάντηση της Κοινής Επιτροπής, έγινε την Πέμπτη 10 Σεπτεμβρίου στα γραφεία της Ιεράς Συνόδου. Στη δίωρη και πλέον αυτή συνεργασία τα μέλη ενημερώθηκαν αρχικά για τις μέχρι σήμερα δράσεις του κάθε φορέα και συζήτησαν εκτενώς τις δυνατότητες που υπάρχουν για την πραγματοποίηση κοινών εκδηλώσεων-δράσεων εντός του νέου Εκκλησιαστικού Έτους Σεπτ. 2015-Αυγούστου 2016.

Συζήτησαν επίσης:

  • Για τις δυνατότητες και τις διαδικασίες κοινής επιλογής, από το Συνοδικό Γραφείο και από τον ΗΑΤΤΑ, όλων των Ελληνικών Ταξιδιωτικών Γραφείων που ενδιαφέρονται και θα μπορούν να πιστοποιηθούν, ως ικανά να οργανώνουν τις προσκυνηματικές περιηγήσεις.
  • Για κοινές δράσεις προβολής των Ι. Μνημείων, των Ι. Μονών και των Ι. Προσκυνημάτων του ελλαδικού χώρου μεταξύ όλων των ελληνικών και ρωσικών φορέων που δραστηριοποιούνται στα θέματα του τουρισμού, ενόψει του Έτους της Ελληνο-Ρωσικής Φιλίας 2016.
  • Για τη συνεργασία του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος με το Υπουργείο Τουρισμού του Κράτους του Ισραήλ, καθώς επίσης και για την συμμετοχή του στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού WTM 2015, η οποία θα λάβει χώρα στο Λονδίνο τον Νοέμβριο του 2015.

Αποφασίστηκε τέλος, τα μέλη της Κοινή αυτής Επιτροπής να επεξεργαστούν κείμενο για να υπογραφθεί στο άμεσο μέλλον, εκ μέρους του Συνοδικού Γραφείου Προσκυνηματικών Περιηγήσεων της Εκκλησίας της Ελλάδος και του Δ.Σ. του ΗΑΤΤΑ ως Πρωτόκολλο Συνεργασίας.

Μετά την λήξη της συνεδριάσεως τα μέλη της Επιτροπής είχαν την εξαιρετική ευλογία και τιμή να γίνουν δεκτά από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο στο γραφείο του, παρά τη Ιερά Συνόδω, και να τον ενημερώσουν λεπτομερώς, τόσο για τα θέματα της συνεδριάσεως που από κοινού είχαν, όσο και για τα τρέχοντα θέματα και προβλήματα της τουριστικής περιόδου για τη χώρα μας.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024
18/04/2024
17/04/2024