Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΣυστάθηκε επιτροπή για την προώθηση της ίδρυσης και λειτουργίας του Συνεδριακού Κέντρου Αθηνών

Συστάθηκε επιτροπή για την προώθηση της ίδρυσης και λειτουργίας του Συνεδριακού Κέντρου Αθηνών

Ειδική επιτροπή για την προώθηση της ίδρυσης και λειτουργίας Συνεδριακού Κέντρου στο πρώην Ανατολικό Αερολιμένα του Ελληνικού συστάθηκε με απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Χριστοδουλάκη. Την επιτροπή αποτελούν ο […]

Ειδική επιτροπή για την προώθηση της ίδρυσης και λειτουργίας Συνεδριακού Κέντρου στο πρώην Ανατολικό Αερολιμένα του Ελληνικού συστάθηκε με απόφαση<...> του υπουργού Ανάπτυξης κ. Νίκου Χριστοδουλάκη. Την επιτροπή αποτελούν ο πρόεδρος του ΕΟΤ κ. Ευγένιος Γιαννακόπουλος, ο οποίος και θα προεδρεύει, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΑ ΑΕ κ. Αναστάσιος Χωμενίδης, ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών κ. Σπύρος Διβάνης, η πάρεδρος του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους κ. Αικατερίνη Γρηγορίου και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Τουρισμού κ. Στέλιος Κωλέτσης.

Έργο της επιτροπής, όπως καθορίζεται στην απόφαση του υπουργού Ανάπτυξης θα είναι: Η συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς ώστε να οριοθετηθεί, επισήμως, ο προς παραχώρηση χώρος ο οποίος περιλαμβάνει τα κτίρια του πρώην Ανατολικού Αεροσταθμού στο Ελληνικό και τον αναγκαίο περιβάλλοντα χώρο, προκειμένου να ιδρυθεί και να λειτουργήσει εκεί το Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών και να προσδιοριστεί ο χρόνος κατά τον οποίον η έκταση αυτή θα είναι ελεύθερη και διαθέσιμη.
Η εκπόνηση των αναγκαίων προκηρύξεων ώστε να πραγματοποιηθεί διεθνής διαγωνιστική διαδικασία για την παραχώρηση των κτιρίων και του περιβάλλοντα χώρου σε επενδυτικό φορέα, προκειμένου να γίνουν τα αναγκαία έργα και να λειτουργήσει το Συνεδριακό Κέντρο Αθηνών. Η επιτροπή θα αξιολογήσει τις προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο της πρόσκλησης εκδήλωσης ενδιαφέροντος και θα εισηγηθεί στον Υπουργό Ανάπτυξης τον τύπο της διαγωνιστικής διαδικασίας. Επίσης, η επιτροπή θα εποπτεύσει την εκπόνηση των αναγκαίων προκηρύξεων και του συνοδευτικού υλικού τους, ώστε η διαγωνιστική διαδικασία να είναι έτοιμη προς εκκίνηση.
Η εποπτεία της διαγωνιστικής διαδικασίας ως την ολοκλήρωση και την ανάδειξη του ανάδοχου. Επισημαίνεται ότι την διοικητική και λοιπή υποστήριξη της επιτροπής θα έχει ο ΕΟΤ με υπηρεσία που θα ορίσει ο πρόεδρός του.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024