Τελευταία νέα
ΑρχικήΛήγει το έκτακτο πρόγραμμα ενίσχυσης της αγγλικής αγοράς

Λήγει το έκτακτο πρόγραμμα ενίσχυσης της αγγλικής αγοράς

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη έκθεση για τις επιπτώσεις της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, την πορεία υλοποίησης των μέτρων αντιμετώπισης της και την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου 1999, τα έκτακτα μέτρα που […]

Σύμφωνα με την αναθεωρημένη έκθεση για τις επιπτώσεις της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, την πορεία υλοποίησης των μέτρων αντιμετώπισης της και την εξέλιξη της τουριστικής περιόδου 1999, τα έκτακτα μέτρα που είχαν ληφθεί από τις 3-5-99 για την αντιμετώπισης των επιπτώσεων στον τουρισμό της κρίσης στο Κοσσυφοπέδιο, λήγουν στις 31 Αυγούστου.
Πιο συγκεκριμένα, είχε αποφασιστεί έκτακτο πρόγραμμα για την ενίσχυση και την συστηματοποίηση των ενεργειών των δημοσίων σχέσεων, χωρίς βέβαια υπερβολική αντίδραση λόγω της ικανοποιητικής πορείας της αγοράς της Αγγλίας. Ο προϋπολογισμός για τα παραπάνω έκτακτα μέτρα είναι 65.000 λίρες Αγγλίας.
Σύμφωνα με την έκθεση της ΔΙΤΕΞ της Αγγλίας, η κρίση δεν έχει αξιόλογες επιπτώσεις. Έως το τέλος του Μαρτίου υπήρχε γενική μείωση των κρατήσεων προς όλες τις χώρες περίπου 2%, ενώ η Ελλάδα παρουσίασε αύξηση 17%, και είχε ήδη πωληθεί το 67% των πακέτων. Οι επιπτώσεις όμως της ταξιδιωτικής σύστασης ήταν πολύ νωρίς για να εκτιμηθούν. Σίγουρα όμως υπήρχαν επιπτώσεις και περισσότερο στην τιμή των αεροπορικών εισιτηρίων των ναυλωμένων πτήσεων.
Οι αρχικές εκτιμήσεις ανέφεραν συνολική αύξηση 7-10%, χωρίς την επίδραση της κρίσης.
Η υλοποίηση των μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης πραγματοποιούνται κανονικά σύμφωνα με το σχετικό χρονοδιάγραμμα. Συγκεκριμένα, η εταιρία Millennium οργανώνει τη συλλογή και διοχέτευση θετικών πληροφοριών, ενώ παράλληλα καλύπτει την ενημέρωση της βρετανικής αγοράς με δελτία τύπου. Εντός του Ιουνίου υλοποιήθηκαν ταξίδια 3 μεμονωμένων δημοσιογράφων από τα έντυπα Sunday Times, Guardian και από το περιοδικό της ABTA.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε ομαδικό press trip 10 δημοσιογράφων στη Β. Ελλάδα.
Τέλος, στα τέλη Μαίου ταξίδεψε σε "ευαίσθητες" περιοχές της χώρας μας τηλεοπτικό συνεργείο, που γύρισε 5 ημίωρα προγράμματα για το 3 ΙΤV.
Η ΔΙΤΕΞ εκτιμά ότι λόγω της ειρήνευσης, οι αφίξεις από την Αγγλία το 1999 θα φθάσουν τα 2,5 εκατ. τουρίστες.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024