Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΑπαγόρευση καπνίσματος στα εστιατόρια / μπαρ της Ισπανίας
Ο νέος αντικαπνιστικός νόμος θα ισχύσει από τις 2 Ιανουαρίου 2011

Απαγόρευση καπνίσματος στα εστιατόρια / μπαρ της Ισπανίας

Σε όλα τα εστιατόρια και στα μπαρ της Ισπανίας το κάπνισμα θα απαγορευτεί πολύ σύντομα, δεδομένου ότι στην ισπανική Κάτω Βουλή ψηφίστηκε με ομοφωνία ο νέος αντικαπνιστικός νόμος – θα […]

Σε όλα τα εστιατόρια και στα μπαρ της Ισπανίας το κάπνισμα θα απαγορευτεί πολύ σύντομα, δεδομένου ότι στην ισπανική Κάτω Βουλή ψηφίστηκε με ομοφωνία ο νέος αντικαπνιστικός<...> νόμος – θα ισχύσει από τις 2 Ιανουαρίου 2011. “Τυπική διαδικασία” κρίνεται από τους πολιτικούς παρατηρητές πως είναι η υπερψήφιση του ίδιου νόμου από τη Γερουσία, σύντομα.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ/ΜΠΕ, γενικά, σε όλα τα δημόσια καταστήματα της Ισπανίας το κάπνισμα θα απαγορευθεί, με εξαίρεση τα ψυχιατρεία και τις φυλακές, όπου όμως θα δημιουργηθούν καπνιστήρια.

Αντιθέτως, το κάπνισμα θα απαγορευτεί στις σχολικές αυλές, όπως επίσης και σύμφωνα τις πρώτες πληροφορίες πάνω στο θέμα και στα “ανοικτά” γήπεδα, και τους υπαίθριους χώρους αναψυχής.

Διευκρινίζεται ότι στα μπαρ δε θα υπάρχουν “χώροι για καπνιστές” και “για μη καπνιστές”, αλλά θα απαγορεύεται μετά τη δεύτερη ημέρα του νέου έτους, γενικώς, το κάπνισμα.

Έως σήμερα το κάπνισμα απαγορευόταν σε κάποιες περιοχές των εργασιακών χώρων, στους σιδηροδρομικούς σταθμούς και στα ισπανικά τρένα. Στα εστιατόρια και στα μπαρ οι ιδιοκτήτες τους ήταν εκείνοι που αποφάσιζαν, αν τα εμπορικά καταστήματά τους θα ήταν “άκαπνα”, ή όχι.

Ας σημειωθεί ότι σε σύνολο 350 χιλιάδων μπαρ σε όλη την Ισπανία, μόνον ποσοστό 11% αυτών διατηρούνταν “άκαπνα”, έως σήμερα.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024