Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΦόβοι της Βρετανίας για 'hacking' του εναέριου ελέγχου της χώρας από το ISIS
Αερομεταφορές

Φόβοι της Βρετανίας για 'hacking' του εναέριου ελέγχου της χώρας από το ISIS

Ο πρωθυπουργός David Cameron έχει ήδη ανακοινώσει επιπλέον χρηματοδότηση για τις υπηρσίες ασφαλείας της χώρας και η υπουργός Εσωτερικών Theresa May δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν αναβαθμιστεί σε αεροδρόμια και λιμάνια, καθώς και στις μεγάλες πόλεις.

Το Ηνωμένο Βασίλειο πρόκειται να διπλασιάσει τη χρηματοδότηση για την καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος εν μέσω φόβων ότι μαχητές του Ισλαμικού Κράτους σχεδιάζουν να επιτεθούν σε υποδομές της χώρας, συμπεριλαμβανομένου του ελέγχου της εναέριας κυκλοφορίας.

Ο καγκελάριος George Osborne θα ανακοινώσει μέσα στην ημέρα ότι το ISIS είναι γνωστό ότι προσπαθεί να αποκτήσει την ικανότητα να “χακάρει” υπηρεσίες-κλειδιά, όπως το NATS. O Osborne επιβεβαιώνει ότι θα υπάρξει διπλασιασμός της χρηματοδότησης του ταμείου για την καταπολέμηση του κυβερνοεγκλήματος στα 1,9 εκατ. λίρες στερλίνες ετησίως, έως το 2020.

Μιλώντας για τις επιθέσεις του ISIS στο Παρίσι, ο Osborne δήλωσε ότι οι τρομοκράτες αναζητούν τρόπους για να “χακάρουν” βασικές υποδομές της Βρετανίας, όοπως νοσοκομεία, ενεργειακούς σταθμούς, σχολεία και τράπεζες.

Σύμφωνα με το BBC, η βρετανική κυβέρνηση θεωρεί ότι το ISIS δεν έχει ακόμη αυτήν τη δυνατότητα, αλλά εργάζοεται προς αυτήν την κατεύθυνση. “Από τις τράπεζές μας έως τα αυτοκίνητά μας, από το στρατό μας ως τα σχολεία μας, ο,τιδήποτε είναι online είναι επίσης και στόχος”, είπε ο Osborne. “Εάν υπάρχζξουν επιτυχημένες online επιθέσεις στο ενεργειακό μας απόθεσμα, τον έλεγχο ενάεριας κυκλοφορίας ή τα νοσοκομεία μας, ο αντίκτυπος που θα είχαν δε θα μετριούταν μόνο σε οικονομικούς όρους, αλλά και σε ανθρώπινες ζωές”.

Ο πρωθυπουργός David Cameron έχει ήδη ανακοινώσει επιπλέον χρηματοδότηση για τις υπηρσίες ασφαλείας της χώρας και η υπουργός Εσωτερικών Theresa May δήλωσε ότι τα μέτρα ασφαλείας έχουν αναβαθμιστεί σε αεροδρόμια και λιμάνια, καθώς και στις μεγάλες πόλεις.

Εν τω μεταξύ, στο Παρίσι τρεις από τους οχυρωμένους σε διαμέρισμα στην περιοχή Saint Denis συνελήφθησαν, δύο τρομοκράτες σκοτώθηκαν, ανάμεσά τους μια γυναίκα που ανατινάχθηκε πυροδοτώντας ζώνη με εκρηκτικά, κατά την αστυνομική επιχείριση για τη σύλληψη του Abdelhamid Abaaoud, του ανθρώπου που θεωρείται ο “εγκέφαλος” πίσω από τις τρομοκρατικές επιθέσεις της περασμένης Παρασκευής, ανακοίνωσε ο γενικός εισαγγελέας.

Οι νεκροί δεν έχουν αναγνωρισθεί και, κατά συνέπεια, δεν είναι γνωστό εάν ήταν καταζητούμενοι. Έχει συλληφθεί και τέταρτο άτομο, ο άνθρωπος που δάνεισε το διαμέρισμά του στους υπόπτους, σύμφωνα με γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Μία περαστική τραυματίσθηκε κατά τη διάρκεια της αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο Saint Denis, αλλά δεν σκοτώθηκε, δήλωσε αστυνομική πηγή, σύμφωνα με δημοσιογράφο του L’Express. Από αστυνομικές πηγές έγινε γνωστό ότι ένας αστυνομικός σκύλος έπεσε νεκρός κατά την έναρξη της επιχείρησης.

Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024