Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμια67η ΔΕΘ: Σε τρία χρόνια η ολοκλήρωση των έργων του αεροδρομίου Μακεδονία

67η ΔΕΘ: Σε τρία χρόνια η ολοκλήρωση των έργων του αεροδρομίου Μακεδονία

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστου Βερελή κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΥΠΑ, στην 67η ΔΕΘ, τα έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού του διεθνούς […]

Σύμφωνα με δηλώσεις του υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών, Χρίστου Βερελή κατά τα εγκαίνια του περιπτέρου της<...> Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας, ΥΠΑ, στην 67η ΔΕΘ, τα έργα επέκτασης και εκσυγχρονισμού του διεθνούς αεροδρομίου ‘Μακεδονία’ της Θεσσαλονίκη<.>ς, ύψους 500 εκατ. ευρώ, θα έχουν ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια. Όταν τα έργα τελειώσουν το αεροδρόμιο θα είναι το πιο σύγχρονο της Νοτιοανατολικής Ευρώπης, τόνισε ο υπουργός.

Ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη ο εμπορευματικός σταθμός, η δυτική επέκταση με την προσθήκη 10.000 τμ, ο τροχόδρομος (προϋπολογισμού περίπου 9,5 δισ. δρχ.), ο νέος αεροσταθμός, καθώς και τα έργα αναμόρφωσης της εισόδου του αεροδρομίου.

Ο κ. Βερελής πρόσθεσε ότι ο διαγωνισμός για την κατασκευή του αεροδιαδρόμου (70 δισ. δρχ.), μέρος του οποίου θα είναι κατασκευασμένο μέσα στη θάλασσα και θα δίνει τη δυνατότητα στη Θεσσαλονίκη να συνδέεται με υπερατλαντικές πτήσεις χωρίς σταθμό ανεφοδιασμού, βρίσκεται στην τελική φάση.

Σε ερώτηση του Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων για το ποσοστό ετοιμότητας της Βόρειας Ελλάδας να φιλοξενήσει τη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών το 2003, ο κ. Βερελής τόνισε ότι μια σειρά από έργα είναι έτοιμα και πρόκειται σύντομα να εγκαινιαστούν, ενώ επίκειται η προώθηση υλοποίησης άλλων, όπως για παράδειγμα η αναμόρφωση του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024