Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαFraport AG: Τα ελληνικά αεροδρόμια είχαν τις καλύτερες επιδόσεις το 2022
Αεροδρόμια

Fraport AG: Τα ελληνικά αεροδρόμια είχαν τις καλύτερες επιδόσεις το 2022

Διεξήχθη η Ετήσια Γενική Συνέλευση της Fraport AG.

Η τακτική Ετήσια Γενική Συνέλευση της Fraport AG για τους μετόχους πραγματοποιήθηκε στις 23 Μαΐου, όπως είχε προγραμματιστεί. Η Ετήσια Γενική Συνέλευση διεξάγεται μόνο σε εικονική μορφή. Οι μέτοχοι ή οι εξουσιοδοτημένοι αντιπρόσωποί τους μπορούν να ασκήσουν τα δικαιώματά τους μέσω της διαδικτυακής πύλης AGM της Fraport.

Στην ομιλία του που δημοσιεύτηκε, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Fraport, Dr. Stefan Schulte, τόνισε τα επιτεύγματα της περασμένης επιχειρηματικής χρονιάς, ενώ είχε μια αισιόδοξη άποψη συνολικά για τους επόμενους μήνες: «Το 2022 σηματοδότησε το πολυαναμενόμενο τέλος της πανδημίας του κορονοϊού. Με τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς να αρθούν σε μεγάλο βαθμό, η ζήτηση από τους ταξιδιώτες αναψυχής, ειδικότερα, αυξήθηκε απότομα από τον Μάρτιο του περασμένου έτους. Το δεύτερο εξάμηνο του έτους, παρατηρήσαμε επίσης μια αξιοσημείωτη άνοδο στα επαγγελματικά ταξίδια. Αυτή η τάση συνεχίζεται και τη νέα χρονιά.

Τα αεροδρόμια του ομίλου μας συνέχισαν να ανακάμπτουν ταχύτερα από τον κόμβο της Φρανκφούρτης. Τα ελληνικά αεροδρόμια, ειδικότερα, είχαν καλές επιδόσεις: το 2022, υποδέχτηκαν περίπου 4% περισσότερους επιβάτες από ό,τι πριν από την κρίση το 2019, επιτυγχάνοντας ένα νέο υψηλό όλων των εποχών. Πάνω από το 57% του λειτουργικού αποτελέσματος, δηλαδή τα κέρδη μας προ τόκων, φόρων, αποσβέσεων και αποσβέσεων, προήλθαν από τις διεθνείς δραστηριότητες της Fraport το 2022. Αυτό υπογραμμίζει πόσο σημαντικές είναι οικονομικά οι παγκόσμιες δραστηριότητές μας τώρα για εμάς ως εταιρεία αεροδρομίου».

Ο κ. Schulte είναι επίσης σίγουρος για τις οικονομικές επιδόσεις της Fraport για το τρέχον επιχειρηματικό έτος 2023: «Με τον αριθμό των επιβατών στη Φρανκφούρτη να αναμένεται να φτάσει μεταξύ 80% – 90% των επιπέδων του 2019, η κατάσταση των κερδών μας θα βελτιωθεί περαιτέρω το 2023. Αυτό υποστηρίζεται από τη συνεχή αύξηση της κυκλοφορίας στα θυγατρικά μας αεροδρόμια. Αναμένουμε ότι το οιονομιό αποτέλεσμα του ομίλου θα αυξηθεί σημαντικά, σε ένα εύρος μεταξύ 300 – 420 εκατ. ευρώ περίπου».

TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024