Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsTUI: Επέκταση των γραμμών πίστωσης ύψους 2,7 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο του 2026
Επενδύσεις

TUI: Επέκταση των γραμμών πίστωσης ύψους 2,7 δισ. ευρώ μέχρι τον Ιούλιο του 2026

Οι νέοι όροι των γραμμών πίστωσης συνδέονται με τους στόχους βιωσιμότητας για πρώτη φορά.

Η TUI επέκτεινε επιτυχώς τη λήξη των υφιστάμενων γραμμών πίστωσης  ύψους 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ για άλλα δύο χρόνια. Η κοινοπρακτική γραμμή πίστωσης από τις 19 τράπεζες (1,65 δισ. ευρώ) και από την KfW (1,05 δισ. ευρώ) θα λήξουν πλέον τον Ιούλιο του 2026. Οι όροι επιτοκίου αυτής της ανακυκλωμένης πιστωτικής διευκόλυνσης (RCF) θα συνδέονται επίσης με την επίτευξη των στόχων μείωσης των εκπομπών του ομίλου, που επιβεβαιώθηκαν από την Science Based Targets Initiative (SBTi). Με την αναθεώρηση και την επιβεβαίωση των φιλόδοξων στόχων μείωσης των εκπομπών από το SBTi, η TUI θέτει νέα πρότυπα στον τουριστικό τομέα.

Το πιστωτικό όριο της KfW, το οποίο μειώθηκε στο 1,05 δισ. ευρώ μετά την επιτυχή αύξηση κεφαλαίου, δεν πρόκειται να συρθεί περαιτέρω και λειτουργεί μόνο ως απόθεμα ασφαλείας. Στόχος είναι να επιστραφεί γρήγορα αυτό το πιστωτικό όριο, αλλά το αργότερο μέχρι το τέλος της περιόδου.

Κατά την παρουσίαση των στοιχείων του για το δεύτερο τρίμηνο του οικονομικού έτους, ο όμιλος ανέφερε ισχυρές κρατήσεις για το καλοκαίρι του 2023, καθώς η ζήτηση για ταξίδια παραμένει υψηλή σε όλες τις αγορές. Οι αριθμοί κρατήσεων τις τελευταίες εβδομάδες για το καλοκαίρι του 2023 είναι ήδη πάνω από τα προ κρίσης επίπεδα.

Ο CFO του ομίλου, Mathias Kiep, δήλωσε σχετικά: «Η επιτυχής επέκταση των πιστωτικών μας ορίων είναι ουσιαστικά το αποτέλεσμα της λειτουργικής ανάκαμψης και του ισολογισμού του ομίλου TUI και της ψήφου εμπιστοσύνης στο επιχειρηματικό μας μοντέλο και τη μελλοντική στρατηγική μας. Αυτό θέτει τη βάση για κερδοφόρα ανάπτυξη και παραμένουμε πρωτοπόρος της βιομηχανίας στην προστασία του κλίματος. Η TUI είναι καθ’ οδόν προς την προηγούμενη ισχύ».

Οι τρέχουσες πιστωτικές διευκολύνσεις της TUI περιλαμβάνουν

  • Πιστωτική γραμμή 1,65 δισ. ευρώ από 19 ιδιωτικές τράπεζες (συμπεριλαμβανομένης γραμμής εγγύησης 190 εκατ. ευρώ)
  • Πιστωτική γραμμή KfW 1,05 δισ. ευρώ από το πακέτο σταθεροποίησης Corona
TraveldailyNews Greece & Cyprus | + Άρθρα

Στην πρώτη γραμμή της ενημέρωσης, δημοσιογράφος σε καθημερινές e-εφημερίδες και απόφοιτη του τμήματος δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024