Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΕρωτηματικά γύρω από την σύσταση νέα εταιρίας στη θέση της Helios Airways

Ερωτηματικά γύρω από την σύσταση νέα εταιρίας στη θέση της Helios Airways

Ποικίλα ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί στην κυπριακή κοινή γνώμη από την απόφαση της Libra Holidays, μητρικής εταιρίας της Helios Airways,να αφαιρέσει τις εργασίες της Helios και να λειτουργήσει μια νέα εταιρία, […]

Ποικίλα ερωτηματικά έχουν δημιουργηθεί στην κυπριακή κοινή γνώμη από την απόφαση της Libra Holidays, μητρικής εταιρίας της Helios Airways,<...>να αφαιρέσει τις εργασίες της Helios και να λειτουργήσει μια νέα εταιρία, που θα φέρει την ονομασία `A Jet Airways`.

Η κίνηση αυτή προκάλεσε ανησυχία και ερωτηματικά, τόσο στην Κυβέρνηση, όσο και στους συγγενείς των θυμάτων της 14ης Αυγούστου, καθώς η μεν Κυβέρνηση διερωτάται γιατί η Libra αιτείται άδεια αερομεταφορέα για την A Jet, εφόσον μπορούσε εύκολα και χωρίς διατυπώσεις να αλλάξει απλώς το όνομα της Helios, ενώ οι συγγενείς κάνουν λόγο για προσπάθεια αποποίησης ευθυνών της εταιρίας σχετικά με το αεροπορικό δυστύχημα στο Γραμματικό, αφού ακόμη εκρρεμεί το πόρισμα του κ. Ακριβού Τσολάκη της Ελληνικής Επιτροπής Διερεύνησης Αεροπορικών Ατυχημάτων και Συμβάντων για τα αίτια της τραγωδίας.

Σημειώνεται ότι ήδη ενώπιον της Πολιτικής Αεροπορίας βρίσκεται υπό εξέταση το αίτημα της A Jet για την εξασφάλιση πιστοποιητικών που απαιτούνται για να λειτουργεί ως κυπριακός – κοινοτικός αερομεταφορέας. Μέχρι την εξασφάλιση των πιστοποιητικών, η A Jet θα πετά, όπως αποκάλυψε στην κυπριακή εφημερίδα `Πολίτης` ο διευθυντής της νέας εταιρίας κ. Bugan Field, με τους κωδικούς της Helios, εκμεταλλευόμενη τις άδειες που η Helios κατέχει. Η A Jet είναι ήδη έτοιμη να αρχίσει εμπορική λειτουργία και αναμένεται ότι στις 25 Μαρτίου θα κάνει την πρώτη της πτήση.

Σύμφωνα με τον κ. Field, όταν εξασφαλιστούν οι άδειες της A Jet, όλες οι εργασίες, το προσωπικό και τα αεροσκάφη της Helios θα μεταφερθούν στο ενεργητικό της νέας εταιρίας, που κατά 80% θα διεξάγει ναυλωμένες πτήσεις. Στόχος της Libra είναι να επιστρέψει στο κράτος την άδεια δρομολογημένων πτήσεων που κατέχει η Helios για σύνδεση Λάρνακας-Σόφιας.

Τέλος, αναφορικά με την ανησυχία των συγγενών, ο κ. Field εξέφρασε την πεποίθηση ότι “οι συγγενείς των θυμάτων δεν θα πρέπει να ανησυχούν για τα δικαιώματά τους, διότι αυτά απορρέουν από τις συμφωνίες της Helios με τις ασφαλιστικές εταιρίες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024