Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑεροπορικές ΕταιρίεςΣφοδρή αντιπαράθεση διοίκησης Ολυμπιακής Αεροπορίας και ΕΙΣΦ

Σφοδρή αντιπαράθεση διοίκησης Ολυμπιακής Αεροπορίας και ΕΙΣΦ

Έντονα αντέδρασε η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί για 4η κατά σειρά ημέρα η Ένωση Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών, (ΕΙΣΦ), παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίστηκε παράνομη και καταχρηστική από το δικαστήριο…

Έντονα αντέδρασε η διοίκηση της Ολυμπιακής Αεροπορίας στις κινητοποιήσεις που πραγματοποιεί για 4η κατά σειρά ημέρα<...> η Ένωση Ιπταμένων Συνοδών και Φροντιστών, (ΕΙΣΦ), παρά το γεγονός ότι χαρακτηρίστηκε παράνομη και καταχρηστική από το δικαστήριο. Είναι γεγονός ότι λόγω της απεργίας προκλήθηκε όχι μόνο τεράστια οικονομική ζημία της εταιρίας, αλλά και δυσφήμιση της Ελλάδος στο επιβατικό κοινό και τους τουρίστες σε όλο τον κόσμο.

Έτσι η διοίκηση της Ολυμπιακής κατέθεσε μηνύσεις για παρακώλυση συγκοινωνιών και αστικές αγωγές για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων, για τα διαφυγόντα έσοδα εξαιτίας της απεργίας. Οι αγωγές στρέφονται συνολικά εναντίον 61 ατόμων, μεταξύ των οποίων 50 απεργοί Ιπτάμενοι Συνοδοί-Φροντιστές και τα 11 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΙΣΦ.

Όπως ανακοινώθηκε οι 50 απεργοί, δεν απολύονται, αλλά έχουν τεθεί από χθες εκτός μισθοδοσίας και το περαιτέρω εργασιακό τους μέλλον παραμένει άγνωστο. Ο εθνικός αερομεταφορέας τις ημέρες της απεργίας υπέστη σοβαρότατη οικονομική ζημιά, η οποία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της εταιρίας, ξεπερνά τα πέντε εκατομμύρια ευρώ, τα οποία διεκδικεί από τους απεργούς με τις αγωγές που έχει καταθέσει.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Ολυμπιακής, Διονύσης Καλόφωνος, σε συνέντευξή του τόνισε ότι η προσπάθεια για τη δημιουργία μιας νέας εταιρίας δεν μπορεί να στηριχθεί στο παρελθόν, προσθέτοντας πως μια νέα αρχή απαιτεί θυσίες από όλους.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ζημιά από την πτήση προς Νέα Υόρκη που ματαιώθηκε, ανέρχεται στα 800.000 ευρώ, ποσό που διεκδικεί η εταιρία από τα πληρώματα Συνοδών και Φροντιστών της συγκεκριμένης πτήσης, που δεν προσήλθαν στην εργασία τους.

Η εργασιακή ένταση που παρατηρείται τις τελευταίες μέρες στην Ολυμπιακή έχει μεταθέσει για κάποιες μέρες τη λειτουργία της Νέας Ολυμπιακής Αεροπορίας, των Olympic Airlines, που επρόκειτο να αρχίσει από χθες. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, η Νέα Ολυμπιακή θα πετάξει για πρώτη φορά στις 12 Δεκεμβρίου.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024