Τελευταία νέα
HomeΑερομεταφορέςΑεροδρόμιαΜόνο με τη βοήθεια του Αλλάχ οι αφιξοαναχωρήσεις στο αεροδρόμο της Kabul, λόγω απουσίας ραντάρ
Αερομεταφορές

Μόνο με τη βοήθεια του Αλλάχ οι αφιξοαναχωρήσεις στο αεροδρόμο της Kabul, λόγω απουσίας ραντάρ

Οι Ταλιμπάν ανοίγουν ξανά το αεροδρόμιο της Καμπούλ για εσωτερικές πτήσεις. Τεχνικοί από το Κατάρ επισκευάζουν τμήματα του συστήματος ελέγχου της κυκλοφορίας του αεροδρομίου της Καμπούλ.

H Ariana Afghan Airlines ανακοίνωσε στη σελίδα της στο Facebook ότι ξαναρχίζει τις εσωτερικές πτήσεις μεταξύ της πρωτεύουσας της Kabul και των Herat, Mazar-i-Sharif και Kandahar.

Οι πτήσεις της Ariana Afghan Airlines μεταξύ της Kabul και τριών μεγάλων επαρχιακών πόλεων στα δυτικά, βόρεια και νότια της πρωτεύουσας ξεκίνησαν ξανά, αφού μια ομάδα μηχανικών αεροπορίας από το Κατάρ επιδιόρθωσε τμήματα του συστήματος ελέγχου εναέριας κυκλοφορίας την περασμένη εβδομάδα και άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο της πρωτεύουσας για εσωτερικές πτήσεις. Την είδηση έδωσε στη δημοσιότητα ο πρέσβης του Κατάρ στο Αφγανιστάν Saeed bin Mubarak al-Khayarin.

Επαινώντας το γεγονός αυτό ως ένα βήμα για την επιστροφή της χώρας σε μια σχετική κανονικότητα μετά από μια ταραχώδη περίοδο, ο πρέσβης του Κατάρ πρόσθεσε ότι ο διάδρομος του αεροδρομίου έχει επισκευαστεί σε συνεργασία με τις αφγανικές αρχές.

Όμως, το αεροδρόμιο της Καμπούλ λειτουργεί χωρίς ραντάρ ή συστήματα πλοήγησης, καθιστώντας δύσκολη την επανέναρξη των διεθνών εμπορικών πτήσεων.

Η επαναλειτουργία του αεροδρομίου, ζωτικής σημασίας για τον έξω κόσμο και για το ορεινό έδαφος του Αφγανιστάν, αποτέλεσε υψηλή προτεραιότητα για τους Ταλιμπάν, καθώς προσπαθούν να αποκαταστήσουν την τάξη ύστερα από την αστραπιαία κατάληψη του συνόλου της χώρας στις 15 Αυγούστου.

12/07/2024
11/07/2024
10/07/2024
09/07/2024
08/07/2024
05/07/2024