Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΟι τουαλέτες αεροπλάνων θα γίνουν πιο προσιτές για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων
Μεταφορές

Οι τουαλέτες αεροπλάνων θα γίνουν πιο προσιτές για τους χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων

Accessible Airports

Το Υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ ανακοίνωσε νέους κανόνες αυτή την εβδομάδα με σκοπό να καταστήσουν πολλές τουαλέτες αεροπορικών εταιρειών πιο προσιτές για άτομα σε αναπηρικά καροτσάκια.

Τα αεροπλάνα ενός διαδρόμου δεν απαιτείται να είναι προσβάσιμα από αναπηρικά αμαξίδια, αλλά οι νέοι κανόνες που θέτει το υπουργείο Μεταφορών των ΗΠΑ θα επιβάλλουν αλλαγές. Το Υπουργείο Μεταφορών ανακοίνωσε τους νέους κανόνες με σκοπό πολλές τουαλέτες αεροπορικών εταιρειών να γίνουν πιο προσιτές για άτομα σε αναπηρικά καροτσάκια.

Τα νέα αεροπλάνα μονού διαδρόμου θα πρέπει να είναι αρκετά μεγάλα, ώστε ένα μεγαλόσωμο άτομο να μπορεί να πλησιάσει, να εισέλθει και να κάνει ελιγμούς όπως χρειάζεται για να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα του αεροσκάφους. Οι νέοι κανόνες αφορούν μόνο τα νέα αεροσκάφη, πράγμα που σημαίνει ότι μπορεί να χρειαστούν χρόνια μέχρι τα περισσότερα αεροπλάνα να έχουν προσβάσιμες τουαλέτες.

«Το αεροπορικό ταξίδι μπορεί να είναι ήδη αρκετά αγχωτικό χωρίς να ανησυχείτε για την πρόσβαση σε μια τουαλέτα. Ωστόσο, σήμερα, εκατομμύρια χρήστες αναπηρικών αμαξιδίων αναγκάζονται να επιλέξουν μεταξύ αφυδάτωσης πριν επιβιβαστούν σε αεροπλάνο ή αποφυγής τελείως αεροπορικών ταξιδιών», δήλωσε ο υπουργός Μεταφορών των ΗΠΑ Pete Buttigieg. «Είμαστε υπερήφανοι που ανακοινώνουμε αυτόν τον κανόνα που θα κάνει τα μπάνια των αεροπλάνων μεγαλύτερα και πιο προσιτά, διασφαλίζοντας ότι οι ταξιδιώτες με αναπηρικά καροτσάκια έχουν την ίδια πρόσβαση και αξιοπρέπεια με το υπόλοιπο κοινό που ταξιδεύει».

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024