Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΈξυπνες τεχνολογίες και καινοτόμες υπηρεσίες στο Τουριστικό Καταφύγιο Νυδρίου
Τεχνολογία

Έξυπνες τεχνολογίες και καινοτόμες υπηρεσίες στο Τουριστικό Καταφύγιο Νυδρίου

2023.07.28 @ Ανδρέας Κτενάς: «Έξυπνες τεχνολογίες με το κύρος του ΟΤΕ στο Τουριστικό Καταφύγιο του Νυδρίου» - Υπογράφηκε Σύμβαση 260.000 ευρώ για smart λύσεις. #ΠΙΝ #Λευκάδα #Νυδρί #Μαρίνα #ΤουριστικόΚαταφύγιο #AISMART #Interreg #GreeceItaly #InterregGrIt #InterregProject #EUproject #antipin_lefkada #ΠεριφερειακήΕνότηταΛευκάδας #ΠεριφέρειαΙονίωνΝήσων #Lefkada #lefkadaIsland #Nydri #Nidri #SmallPort #Marina #Mooring #Yachts #Sailing

Υπογράφηκε Σύμβαση ύψους 260.000 ευρώ με τον ΟΤΕ, για smart λύσεις.

Στην εγκατάσταση προηγμένων ψηφιακών λύσεων ύψους 258.143,95 ευρώ προχωρά η Περιφερειακή Ενότητα Λευκάδας στο Καταφύγιο Τουριστικών Σκαφών στο Νυδρί, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή, καθώς υπογράφηκε στις 26 Ιουλίου η Σύμβαση του έργου «Προμήθεια και Εγκατάσταση Εξοπλισμού Ασφαλείας και Πληροφοριακών Συστημάτων στο Τουριστικό Καταφύγιο Νυδριού, στα πλαίσια του έργου AI SMART – Del.4.3.4, στα πλαίσια του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας Interreg V-A Ελλάδα – Ιταλία 2014-2020», από την περιφερειάρχη Ιονίων Νήσων, κα Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου, και τον εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας, ΟΤΕ ΑΕ.

«Το σύγχρονο Τουριστικό Καταφύγιο που δημιουργούμε στο Νυδρί, δεν είναι μόνο το κατασκευαστικό μέρος. Επιπλέον, αξιοποιούμε νέα εργαλεία πληροφορικής και smart τεχνολογίες για την ανάπτυξη καινοτόμων υπηρεσιών, ώστε να πρωταγωνιστήσει στην περιοχή της Αδριατικής και του Ιονίου, αλλά και σε ολόκληρη τη Μεσόγειο. Συνεργαζόμαστε λοιπόν, με τον ΟΤΕ, μία από τις κορυφαίες εταιρείες στον χώρο της πληροφορικής και των τηλεπικοινωνιών, που αποτελεί εγγύηση για τον αυριανό σύγχρονο τρόπο λειτουργίας του Καταφυγίου στο Νυδρί. Προσεγγίζουμε το μέλλον με μια καινοτόμα ματιά και δημιουργούμε τις συνθήκες βιώσιμης ανάπτυξης του yachting και του θαλάσσιου τουρισμού στη Λευκάδα» αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Λευκάδας, κ. Ανδρέας Κτενάς.

Το έργο αφορά στην υλοποίηση μιας προηγμένης πλατφόρμας συλλογής, ανάλυσης και διαχείρισης δεδομένων και παροχής έξυπνων υπηρεσιών, για τη λειτουργία του Καταφυγίου, αλλά και για την παροχή χρήσιμης πληροφόρησης στους επισκέπτες. Ενδεικτικά περιλαμβάνει:

 • Έξυπνα κιόσκια με οθόνες πληροφόρησης
 • Έξυπνα στέγαστρα
 • Ανίχνευση συνάθροισης κοινού
 • Εφαρμογές για φορητές ηλεκτρονικές συσκευές (κινητά τηλέφωνα, tablets, laptops, κ.λπ.)
 • Δυνατότητα εξερεύνησης της ευρύτερης περιοχής, μέσω ειδικά σχεδιασμένων οδηγών πόλης, που θα προβάλουν επιλεγμένα σημεία ενδιαφέροντος
 • Σύστημα εποπτείας του χώρου ελλιμενισμού
 • Ηλεκτρονικό σύστημα διαχείρισης κρατήσεων και εποπτείας των θέσεων ελλιμενισμού
 • Δυνατότητες καθοδήγησης και υποβοήθησης κατά τη διάρκεια του ελλιμενισμού
 • Πλέγμα αισθητήρων με Led φωτισμό για την παρακολούθηση της διαθεσιμότητας των θέσεων ελλιμενισμού σε πραγματικό χρόνο
 • Πλέγμα αισθητήρων για την παρακολούθηση των περιβαλλοντολογικών συνθηκών σε πραγματικό χρόνο
 • Δυνατότητα προβολής χρήσιμων πληροφοριών, συλλεγόμενων μέσω του δικτύου έξυπνων αισθητήρων που θα τοποθετηθούν σε θέσεις ελλιμενισμού και το οποίο βασίζεται σε τεχνολογίες του Διαδικτύου των Πραγμάτων (IoT).
 • Μηχανισμούς προειδοποίησης για διάφορα συμβάντα (καιρικά φαινόμενα, κ.λπ.)
Υπεύθυνη Ύλης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Τατιάνα ελέγχει καθημερινά τη ροή των εισερχόμενων ειδήσεων και επιμελείται την ύλη που δημοσιεύεται στο δίκτυο των TravelDailyNews.

12/04/2024
11/04/2024
10/04/2024
09/04/2024
08/04/2024
05/04/2024