Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΕκδήλωση γευσιγνωσίας στην Φορτέτζα Ρεθύμνου

Εκδήλωση γευσιγνωσίας στην Φορτέτζα Ρεθύμνου

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση γευσιγνωσίας κρητικού κρασιού που έγινε στο επιβλητικό φρούριο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 30 Ιουνίου. Πάνω από 700 ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες πέρασαν […]

Με μεγάλη προσέλευση πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση γευσιγνωσίας κρητικού κρασιού που έγινε στο επιβλητικό φρούριο της Φορτέτζας στο Ρέθυμνο, το Σάββατο 30 Ιουνίου. Πάνω από 700 ντόπιοι και ξένοι επισκέπτες πέρασαν τις πύλες του κάστρου και δοκίμασαν από τα 23 μέλη του Δικτύου Οινοπαραγωγών Κρήτης (Wines of Crete) 200 ετικέτες κρητικό κρασί. Η βραδιά, η οποία στέφθηκε με απόλυτη επιτυχία, αποτέλεσε συνδιοργάνωση του Δήμου Ρεθύμνης, της Οργανωτικής Επιτροπής “Ρέθυμνο Recevin” και του Wines of Crete, ενώ μεγάλος χορηγός, ήταν το wine hotel “La Grotta”. Η βηλάνα, το βιδιανό, το ρωμέικο και όλες οι γηγενείς ποικιλίες εντυπωσίασαν ιδιαίτερα τους ξένους επισκέπτες. Το “παρών” έδωσε και το Δίκτυο Κρητικού Τυριού (Cheese of Crete), μια και τα μέλη του, ευγενικά προσέφεραν τυρί που συνόδευε το κρητικό κρασί. Το stand υποστήριξαν τυροκόμοι και μέλη της ομάδας του εστιατορίου ΑΥΛΗ, οι οποίοι έδιναν χρήσιμες πληροφορίες για την παραγωγή του τυριού της Κρήτης. Ιταλοί και Πορτογάλοι εταίροι από το Δίκτυο Ευρωπαϊκών πόλεων του κρασιού Recevin βρέθηκαν επίσης στην εκδήλωση και δοκίμασαν γηγενείς ποικιλίες, μίλησαν με τους οινοπαραγωγούς και αντάλλαξαν οινικές εμπειρίες και εντυπώσεις. Παράλληλα, οι οινόφιλοι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την έκθεση φωτογραφίας που είχε στηθεί με θέμα τον Κρητικό Αμπελώνα και τα στάδια παραγωγής, αλλά και τις μόνιμες εκθέσεις του κάστρου.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024