Τελευταία νέα
ΑρχικήBriefingsΈναρξη της εκστρατείας “Καθαρίστε τη Μεσόγειο”

Έναρξη της εκστρατείας “Καθαρίστε τη Μεσόγειο”

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποίησαν την Κυριακή 5 Μαΐου την 1η δράση κεντρικού καθαρισμού για την εκστρατεία “Καθαρίστε τη Μεσόγειο” σε τρεις ακτές του […]

Το Δίκτυο ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης πραγματοποίησαν την Κυριακή 5 Μαΐου την 1η δράση κεντρικού καθαρισμού για την εκστρατεία “Καθαρίστε τη Μεσόγειο” σε τρεις ακτές του Δήμου. Η κεντρική δράση έγινε παρουσία του δημάρχου και εκπροσώπων του Προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον – Μεσογειακό Σχέδιο Δράσης (UNEP MAP), στην παραλία Δημαρχείου, ενώ παράλληλες δράσεις πραγματοποιήθηκαν στις ακτές Μεγάλο Καβούρι και Ανατολική Παραλία Βάρκιζας. Στον καθαρισμό συμμετείχαν περισσότεροι από 70 άτομα, μέλη και φίλοι του Δικτύου ΜΕΣΟΓΕΙΟΣ SOS και πολίτες – δημότες της ευρύτερης περιοχής. Οι εθελοντικοί καθαρισμοί ακτών θα συνεχιστούν στην περιοχή με συμμετοχή σχολείων. Για 2η συνεχή χρονιά η εκστρατεία έχει ως κύριο θέμα τα πλαστικά μιας χρήσης, ένα ιδιαίτερα σημαντικό ζήτημα μιας και αποτελούν το 70% των θαλάσσιων πλαστικών απορριμμάτων, 1 δισ. πλαστικά μπουκάλια, 900 εκατ. καλαμάκια, 300 εκατ. πλαστικά ποτήρια, 50 εκατ. πλαστικές συσκευασίες φαγητού, 19 δισ. αποτσίγαρα, είναι μια επιεικής προσέγγιση της συνεισφοράς της χώρας μας στην κατανάλωση πλαστικών μιας χρήσης, μια και οι μετρήσεις δεν λαμβάνουν υπόψη τους την ιδιαιτερότητα της χώρας μας και τα 25 εκατ. επισκέπτες τον χρόνο.

Editors - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η συντακτική ομάδα του TravelDailyNews Greece & Cyprus διαθέτει πάνω από 35 χρόνια εμπειρία σε Β2Β τουριστική ειδησεογραφία καθώς επίσης και σε θέματα marketing και επικοινωνίας.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024