Τελευταία νέα
ΑρχικήΣτήλεςΆρθραΞεκλειδώνοντας το μέλλον
Άρθρα

Ξεκλειδώνοντας το μέλλον

Πώς οι έξυπνες κλειδαριές επαναπροσδιορίζουν την ασφάλεια των ξενοδοχείων/καταλυμάτων

Η πρώτη εντύπωση έχει πάντα μεγάλη σημασία και τα έξυπνα ξενοδοχεία/ καταλύματα κάνουν διαρκώς προσπάθειες για να εξασφαλίσουν ότι οι επισκέπτες θα ξεκινήσουν το ταξίδι τους απρόσκοπτα. Φανταστείτε έναν κόσμο όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να παρακάμπτουν τις ουρές των check-in και να κατευθύνονται κατευθείαν στο δωμάτιό τους, χάρη στο mobile check-in και τα νέα συστήματα εισόδου χωρίς κλειδί. Αυτό όχι μόνο αυξάνει την ευκολία, αλλά δίνει επίσης στους επισκέπτες μια γεύση σύγχρονης πολυτέλειας.

Αποτελεί κοινό τόπο πως από το check-in μέχρι το check-out σε ένα ξενοδοχείο ή ένα Airbnb, ένα από τα βασικότερα σημεία ανφοράς της επιχείρησης με τους επισκέπτες είναι το νιώθουν ασφαλείς. Πως επιτυγχάνεται αυτό; Μα φυσικά με τις κλειδαριές.

Στο πλαίσιο της αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών και της ενσωμάτωσης νέων συστημάτων και συσκευών που υποστηρίζουν WiFi λειτουργίες, η επένδυση σε smart κλειδαριές είναι κάτι που έχει απασχολήσει αρκετούς ιδιοκτήτες και διευθυντές καταλυμάτων, ιδίως αυτών που βρίσκονται σε φάση ανακαίνισης.

Smart κλειδαριές: How to

Η ασφάλεια των επισκεπτών είναι υψίστης σημασίας, γι’ αυτό και τα έξυπνα ξενοδοχεία, που θέλουν να είναι διαρκώς up-to-date, επενδύουν σε υπερσύγχρονα συστήματα ασφαλείας. Ο λόγος για τις smart κλειδαριές, οι οποίες αποτελούνται από 2 μέρη:. τη smart κλειδαριά και τη smart εφαρμογή που μετατρέπει το smartphone σε εικονικό «κλειδί» για να ανοίγει και να κλείνει η πόρτα ενός δωματίου με μεγάλη ευκολία.

Μέσω της ίδιας εφαρμογής, τα καταλύματα μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση  ακόμα και σε 200 εικονικά κλειδιά για να εισέλθουν στον χώρο όλοι όσοι χρειάζεται (επισκέπτες, διαχειριστής, προσωπικό καθαριότητας).

Κάποιες από τις έξυπνες κλειδαριές, μάλιστα, μπορούν να λειτουργήσουν και ως ηλεκτρονικές με τη χρήση πληκτρολογίου, ώστε να εξυπηρετηθούν και όσοι δεν είναι εξοικειωμένοι με τη smart τεχνολογία.

Αξίζει η επένδυση;

Μολονότι η επιλογή της συμβατικής κλειδαριάς παραμένει φαινομενικά μια οικονομική επιλογή, η επένδυση σε μια αντίστοιχη smart μπορεί να δημιουργήσει πολλαπλά οφέλη σε βάθος χρόνου. Ας δούμε μερικά από αυτά:

  • Εύκολη Πρόσβαση 24/7

Η ρεσεψιόν 24/7 είναι μια υπηρεσία μπορεί να είναι βιώσιμη μόνο σε μεγάλες ιδιοκτησίες. Αντικαθιστώντας τις παραδοσιακές κλειδαριές με smart, η πρόσβαση στο δωμάτιο είναι εφικτή ανά πάσα ώρα και στιγμή, ακόμα κι όταν η άφιξη γίνεται -κατόπιν συνεννόησης- σε ώρα που δεν λειτουργεί η ρεσεψιόν. Επιπλέον, αποφεύγονται προβλήματα που εμποδίζουν την είσοδο στο δωμάτιο, όπως η απώλεια του κλειδιού ή της κάρτας – φαινόμενο διόλου σπάνιο.

  • Εξοικονόμηση

Η ενσωμάτωση πράσινων πρακτικών, όπως η αντικατάσταση πλαστικών καρτών και κλειδιών με keyless συστήματα ασφαλείας, εκτός από τη μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος, σημαίνει… οικονομία. Με την εγκατάσταση smart κλειδαριών, μακροπρόθεσμα μειώνονται τα έξοδα για χαμένες ή κατεστραμμένες κάρτες και κλειδιά, ενώ διασφαλίζεται η λειτουργικότητα δωματίων και κατοικιών, ώστε να μην «χάνεται» καμία ημέρα για λόγους…ασφαλείας.  Η τοποθέτηση γίνεται μέσα σε λίγα λεπτά και δεν απαιτεί εργασίες που δημιουργούν πρόσθετα κόστη, ενώ οι περισσότερες εφαρμογές διαχείρισης είναι δωρεάν.

  • Άνεση & Αυξημένη Ασφάλεια

Η διαχείριση και ο έλεγχος της προσβασιμότητας πραγματοποιούνται απομακρυσμένα, προσφέροντας άνεση & ευκολία τόσο στο προσωπικό του καταλύματος, όσο στους επισκέπτες. Επιπλέον οι υπερσύγχρονοι μηχανισμοί κρυπτογράφησης της εφαρμογής επιτρέπουν την αφαίρεση στοιχείων, χωρίς να παραμένουν ίχνη,  προσφέροντας αυξημένη ασφάλεια.

  • Ενίσχυση Αξιοπιστίας & Εσόδων

Η επένδυση σε νέες τεχνολογίες που βελτιώνουν την εμπειρία πελάτη προσθέτει αξία που μπορεί να αποτυπωθεί στο κόστος των παρεχόμενων υπηρεσιών, ανεξάρτητα από το στυλ ή το μέγεθος της επιχείρησης. Η άνεση και η ασφάλεια που επιτρέπει η χρήση τεχνολογίας αιχμής έχει ως αποτέλεσμα την ενίσχυση της φήμης του καταλύματος και την προσέλκυση επισκεπτών με υψηλά Standards στην επιλογή διαμονής.

Πού θα βρω τον κατάλληλο εξοπλισμό;

Σε περίπτωση που σκέπτεστε να προχωρήσετε στην αγορά smart κλειδαριών για την επιχείρησή σας, καλό είναι να απευθυνθείτε σε κάποιον προμηθευτή με εξειδίκευση σε προϊόντα που χρησιμοποιούν smart τεχνολογίες & εμπειρία στην παροχή professional λύσεων.

Στο Πλαίσιο θα βρείτε μια μεγάλη γκάμα smart κλειδαριών και αξεσουάρ της Nuki, αλλά και πλήθος δικτυακών προϊόντων για να επεκτείνετε την εμβέλεια του σήματος σε κάθε γωνιά του κτηρίου και να αυξήσετε την ταχύτητα, ώστε να είστε σίγουροι ότι κάθε έξυπνη συσκευή θα λειτουργεί αδιάκοπα.

Η εξειδικευμένη Business Ομάδα των #plaisiopeople μπορεί να σας προτείνει εξατομικευμένες, value for money λύσεις και ειδικούς όρους πληρωμής, ώστε η επένδυση στην ασφάλεια και τον απομακρυσμένο έλεγχο του καταλύματος να μην επιβαρύνει το Budget της επιχείρησης σας.

Μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε έξυπνες κλειδαριές, πληκτρολόγια, αισθητήρες εισόδου που σας ειδοποιούν όταν κάποιος εισέρχεται στην επιχείρηση, πληκτρολόγια, καθώς επίσης και networking προϊόντα όπως: routers, extenders, mesh & access points για να ολοκληρωθεί η διαδικασία της τεχνολογικής αναβάθμισης. Ακόμα μπορείτε να συνδυάσετε την αγορά σας με IP Cameras & οθόνες για ακόμα μεγαλύτερη ασφάλεια.

Η επένδυση σε smart κλειδαριές μπορεί συνεισφέρει σημαντικά στην ασφάλεια και την αξιοπιστία του καταλύματος, αλλά και τη διαμόρφωση της συνολικής εμπειρίας του επισκέπτη, που προσθέτει αξία στην επιχείρηση και τις υπηρεσίες που παρέχει κάθε ξενοδοχειακό κατάλυμα. Το κόστος δεν είναι μεγάλο, ειδικά αν αναλογιστεί κανείς τα οφέλη που προκύπτουν. Το μόνο που μένει είναι να απευθυνθείτε στον κατάλληλο προμηθευτή και να ξεκινήσετε να κάνετε από σήμερα upgrade στην ασφάλεια του ξενοδοχείου.

Η ιδανική στιγμή για τον εκσυγχρονισμό της επιχείρησης έχει φτάσει. Στο Πλαίσιο μπορεί κάθε επιχείρηση να βρει έναν αξιόπιστο σύμμαχο για τη μετάβαση στη νέα εποχή. Για ακόμα περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε το www.plaisio.gr ή την business πλατφόρμα www.plaisiopro.gr.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Φοιτητής στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης Επιχειρήσεων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024