Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΜεγάλη η συμμετοχή στη 1η διαβούλευση του e-business forum
ΗΣΔΜΤΠ: Ισχύουσα Κατάσταση, Διεθνείς Τάσεις και Προοπτικές

Μεγάλη η συμμετοχή στη 1η διαβούλευση του e-business forum

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή περισσοτέρων από 350 εκπροσώπων επιχειρηματιών, οργανισμών και πολιτικών φορέων του τουριστικού κλάδου και της τοπικής κοινωνίας ολοκληρώθηκε η πρώτη διαβούλευση της ομάδας τουe-business forum […]

Με ιδιαίτερη επιτυχία και τεράστια συμμετοχή περισσοτέρων από 350 εκπροσώπων επιχειρηματιών, οργανισμών και πολιτικών φορέων του τουριστικού κλάδου και της τοπικής κοινωνίας ολοκληρώθηκε η πρώτη διαβούλευση της ομάδας του<...>e-business forum «Ηλεκτρονικά Συστήματα Διαχείρισης & Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών, ΗΣΔΜΤΠ», το Σάββατο, 16 Ιουνίου, 2007 στο ξενοδοχείο Mediteranee, στην Κεφαλονιά.

Συντονιστές της ομάδας αυτής του E-Business Forum είναι οι κύριοι Ευάγγελος Χρήστου (από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και Παναγιώτης Κασσιανίδης (από το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης), ενώ Rapporteur της ομάδας εργασίας είναι η κυρία Μαριάννα Σιγάλα (από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου) και Σπύρος Αβδημιώτης (από το Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης).

Η διαβούλευση πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια του Tourism Workshop 2007 «Πρωτοβουλία για την αειφόρο τουριστική ανάπτυξη του Νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης» που διοργανώθηκε από τον Νομαρχιακό Σύμβουλο Αλέξανδρο Παρίση.

Στην πρώτη αυτή συνάντηση, η ομάδα εργασίας επικεντρώθηκε αρχικά στην ανίχνευση του τουριστικού προϊόντος (από την πλευρά πόρων και τεχνολογικών υποδομών), και στη συνέχεια προχώρησε στον εντοπισμό των εμποδίων (π.χ. οργανωσιακά, εκπαιδευτικά, επιχειρησιακά, πολιτικά κλπ.) που επηρεάζουν την πλήρη ανάπτυξη, χρηματοδότηση και οργάνωση (τεχνολογική και λειτουργική) των ΗΣΔΜΤΠ στην Ελληνική τουριστική βιομηχανία εν γένει και την τοπική τουριστική δραστηριότητα ειδικότερα, Απώτερος σκοπός της διαβούλευσης ήταν η ανάπτυξη ζητημάτων που σχετίζονται με τον ρόλο των ΗΣΔΜΤΠ στη βιώσιμη ανάπτυξη του τουριστικού προορισμού και η διαμόρφωση ανάλογης αναπτυξιακής τουριστικής πολιτικής για τους νησιωτικούς προορισμούς.

Ο κύριος άξονας των ομιλιών και των ερεθισμάτων που τέθηκαν στη διαβούλευση για την έναρξη και προώθηση του διαλόγου έγιναν από:

  • Την Δρ. Μαριάννα Σιγάλα, Πανεπιστημίου Αιγαίου, με τίτλο «Εφαρμογές Ηλεκτρονικών Συστημάτων Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Προορισμών (Destination Management Systems, DMS) και ο ρόλος τουs στη βιώσιμη τουριστική ανάπτυξη»
  • Τον κ. Σπύρο Αβδημιώτη, ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης, με τίτλο «Εφαρμογή των ψηφιακών χαρτών για τη βιώσιμη προώθηση τουριστικών προορισμών»
  • Τον κ. Αγησίλαο Κονιδιάρη, Διευθύνων Σύμβουλο της Island Innovations, με τίτλο «Η στατιστική ανάλυση των WEBLOG και η χρησιμότητά της στην οργάνωση του τουριστικού μας προϊόντος».
  • Τον κ. Philip Nielsen, Διευθύνων Σύμβουλο της Creative Marketing SA, με τίτλο «Βέλτιστες Πρακτικές Internet για την τουριστική πληροφόρηση των Ιονίων Νήσων»
  • Τον κ. Θεόδωρο Κουμέλη, Διευθύνων Σύμβουλο της Travel Media Applications, με τίτλο «Ο Τουρισμός παγκοσμίως μετακινείται στο travel.com»


    • Το Tourism Workshop 2007 και τη διαβούλευση του e-business forum επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, αλλά και με την ομιλία τους αξιόλογοι άλλοι καθηγητές και εκπρόσωποι φορέων όπως: η κυρία Ελένη Καββαδία (εκπρόσωπος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων), Πέτρος Αλιβιζάτος (βουλευτής του Νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης), Διονύσης Γεωργάτος (Νομάρχης Κεφαλονιάς και Ιθάκης), και Γεράσιμος Ζαχαράτος (Πανεπιστημίου Πατρών), Δημήτρης Λαγός (Πανεπιστημίου Αιγαίου), Ευάγγελος Χρήστου (Πανεπιστημίου Αιγαίου),

      Οι εργασίες της διαβούλευσης εμπλουτίστηκαν και διανθίστηκαν επίσης και από τις πολύ εύστοχες παρατηρήσεις και παρεμβάσεις επαγγελματιών της τοπικής τουριστικής βιομηχανίας καθώς και των εκπροσώπων τους όπως από τους κυρίους: Σπύρο Γαλιατσάτο (Γενικός Γραμματέας Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων και Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλονιάς και Ιθάκης), Γεράσιμο Βαλλιανάτο (Πρόεδρος Ομοσπονδίας Επιχειρηματιών Ενοικιαζόμενων Δωματίων – Διαμερισμάτων Κεφαλονιάς και Ιθάκης), Παναγιώτη Μεταξάτο (Μέλος Δ.Σ. της Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Ενοικιαζόμενων Διαμερισμάτων – Δωματίων Ελλάδος) και τον κύριο Παναγιώτη Έρτσο (Γενικός Γραμματέας του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Κεφαλονιάς).

      Χαρακτηριστικό του αντίκτυπου της διαβούλευσης στην τοπική κοινωνία αποτελεί:

      • Η τηλεοπτική κάλυψη της εκδήλωσης και από τα 3 τοπικά κανάλια
      • Η ραδιοφωνικής κάλυψη από το σύνολο των ραδιοφωνικών σταθμών, και τέλος
      • Το βάρος και δημοσιότητα που δόθηκε και από τον ημερήσιο τοπικό τύπο.


      Οι εργασίες της πρώτης διαβούλευσης της ομάδας του e-business forum στα Ηλεκτορνικά Συστήματα Διαχείρισης και Μάρκετινγκ Τουριστικών Προορισμών και του Tourism Workshop 2007 ήταν μια μεγάλη εμπειρία για όλους τους συμμετέχοντες. Κοινή ευχή των διοργανωτών είναι οι προβληματισμοί του να αξιοποιηθούν με τον καλύτερο δυνατόν τρόπο τόσο από την Νομαρχιακή Αρχή, όσο και από τους φορείς και τους επιχειρηματίες του τουρισμού του Νομού Κεφαλονιάς και Ιθάκης.
Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024