Τελευταία νέα
ΑρχικήΕκθέσειςΠλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και στην 39η xenia
Διεθνής Έκθεση Τουριστικής Βιομηχανίας

Πλούσιο πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεων και στην 39η xenia

Mε αφετηρία την επιτυχία της προηγούμενης έκθεσης, η 39η Διεθνής Έκθεση Τουριστικής Βιομηχανίας xenia, που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2007 στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Expo […]

Mε αφετηρία την επιτυχία της προηγούμενης έκθεσης, η 39η Διεθνής Έκθεση Τουριστικής Βιομηχανίας xenia, που θα πραγματοποιηθεί από τις 23 μέχρι τις 26 Νοεμβρίου 2007 στο σύγχρονο εκθεσιακό κέντρο Expo Athens, θα αποτελέσει<...>και πάλι σημείο συνάντησης των κορυφαίων εταιριών εξοπλισμού ξενοδοχείων και μαζικής εστίασης με τους εκπροσώπους της ελληνικής τουριστικής οικογένειας, όπως τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της xenia Εκθέσεις-Συνέδρια Α.Ε., κ. Τάσος Κούμανης, παρουσιάζοντας χτες το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων της έκθεσης. Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν από τον Υπουργό Τουριστικής Ανάπτυξης κ. `Αρη Σπηλιωτόπουλο, την Παρασκευή 23 Νοεμβρίου στις 14.00.

“Καθοριστικό στοιχείο και της φετινής έκθεσης είναι” κατά τον κ. Κούμανη “οι τιμητικές διακρίσεις xenia και οι παράλληλες εκδηλώσεις, οι οποίες αναδεικνύουν και αποδίδουν ένα μέρος της συνολικότερης εταιρικής ευθύνης της xenia, απέναντι στην επιχειρηματική αγορά, την ελληνική οικονομία και την κοινωνία στο σύνολο της”.

Για το 2007, οι τιμώμενες προσωπικότητες από το χώρο του πολιτισμού, των τεχνών και του τουρισμού, που ο καθένας με το έργο του προέβαλλε τη χώρα διεθνώς και συνέβαλλε στην εξέλιξη του ελληνικού τουρισμού, είναι:


  • Ο διεθνούς φήμης σκηνοθέτης, κ. Κώστας Γαβράς.
  • Ο διακεκριμένος κοσμηματοποιός, κ. Ηλίας Λαλαούνης.
  • Ο πρωτοπόρος επιχειρηματίας και ιδρυτής της Aldemar, Dr. Νίκος Αγγελόπουλος.
  • Ο Σύνδεσμος Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων Ελλάδος – HATTA.

Στο ξεκίνημα της τελετής των τιμητικών διακρίσεων θα πραγματοποιηθεί μια ξεχωριστή απονομή σε δύο προσωπικότητες της πολιτικής.

Οι υπόλοιπες παράλληλες εκδηλώσεις, της 39ης xenia, θα πραγματοποιηθούν με την πρωτοβουλία, τη χορηγία και την υποστήριξη των οργανωτών της έκθεσης, με επιλεγμένες συνεργασίες ως ακολούθως:


  • Ημερίδα με θέμα «Η Ελληνική Γαστρονομία ως Στοιχείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Τουριστικής Ανάπτυξης», που θα πραγματοποιηθεί στις 23 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ExpoAthens, από την εταιρία ειδικών εκδόσεων D&D Communication και την εταιρία διοργάνωσης εκδηλώσεων Smart media, με τη συνεργασία και υποστήριξη της xenia A.E. Πρόκειται για την πρώτη ημερίδα, που θα ασχοληθεί με την κρίσιμη σχέση τουρισμού, πολιτισμού και ελληνικής κουζίνας, εξειδικεύοντας την όλη προσέγγιση των χώρων και των εγκαταστάσεων εστίασης εντός ξενοδοχείου.
  • Forum, που διοργανώνει το Συμβούλιο Ιδεών και Δράσης του ΣΕΤΕ με θέμα «Προορισμοί- Περιορισμοί, Φιλοξενούμε στον Πλανήτη», στις 26 Νοεμβρίου, στην αίθουσα εκδηλώσεων του ExpoAthens. Όπως επισήμανε ο Γ.Γ. της Συντονιστικής Επιτροπής του ΣΙΔ κ. Δημήτρης Κούμανης, “ο τουρισμός μπορεί να αποτελέσει σύμμαχο στην αειφόρο και φιλοπεριβαλλοντική ανάπτυξη μιας περιοχής. Σε αυτό το 2ο forum φιλοδοξούμε να αναδείξουμε τις μεθόδους, που απαιτούνται για το καλύτερο δυνατό φιλοπεριβαλλοντικό τουριστικό μοντέλο”.

  • Με τη χορηγία και την υποστήριξη της xenia A.E., το ΣΙΔ-ΣΕΤΕ θα παρουσιάσει, καθ’ όλη τη διάρκεια της έκθεσης, στην αίθουσα 4, περίπτερο C8, το ΠΡΑΣΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ, ένα ολοκληρωμένο δωμάτιο ξενοδοχείου, εξοπλισμένο πλήρως με φιλοπεριβαλλοντικά προϊόντα και υλικά. Τη μελέτη και τη διαμόρφωση του ΠΡΑΣΙΝΟΥ ΔΩΜΑΤΙΟΥ θα πραγματοποιήσει η εταιρία Stirixis A.E.
  • Μελέτη για τον Τουρισμό Υγείας στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό, η οποία εξετάζει την παρούσα κατάσταση του ειδικού αυτού τουριστικού προϊόντος στη χώρα μας και καταγράφει τις προοπτικές που υπάρχουν με την αναφορά σε χώρες, που έχουν αναπτύξει τον κλάδο αυτό σε σημαντικό βαθμό. Ο Διευθυντής Ανάπτυξης της xenia, κ. Ν. Κούμανης τόνισε ότι “ο Τουρισμός Υγείας παγκοσμίως βρίσκεται σε διαρκή φάση ανάπτυξης, ενώ ταυτόχρονα παρουσιάζει σχετικά αβέβαια μερίδια αγοράς. Για τους λόγους αυτούς αποτελεί μια πρώτης τάξεως ευκαιρία για τη χώρα μας να αναπτύξει μία άκρως εξειδικευμένη μορφή τουρισμού με σημαντικότατα περιθώρια κερδών, που θα βελτιώσει το επίπεδο των παρεχομένων υπηρεσιών, θα προσελκύσει ποιοτικότερους τουρίστες και θα αμβλύνει το πρόβλημα της εποχικότητας”.

Στη συνέχεια παρουσιάστηκαν οι νέες εκθεσιακές δραστηριότητες στο χώρο του ελληνικού τουρισμού, που έχουν προγραμματιστεί για το 2008 στα πλαίσια της επετειακής 40ης έκθεσης xenia.

“Μετά από 40 χρόνια ολοκληρωμένης, επιχειρηματικής δραστηριότητας στο χώρο των εκθέσεων”, επεσήμανε ο κ. Τ. Κούμανης, “όπου κάθε φορά στοχεύαμε, όχι απλά στη διοργάνωση μιας υψηλού επιπέδου έκθεσης αλλά στη δημιουργία ενός επιχειρηματικού γεγονότος με κοινωνικές και πολιτιστικές διαστάσεις, στο χώρο του τουρισμού και σε άλλες παραγωγικές δραστηριότητες, που εμφάνιζαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον, πιστεύουμε ότι ήρθε ο καιρός να δώσουμε το νέο στίγμα της επιχειρηματικής μας παρουσίας”.

Η xenia Εκθέσεις Συνέδρια Α.Ε. σε συνεργασία με την EuroParthers ΕΠΕ δημιούργησε την κοινοπραξία Exclusive Events, που θα παρουσιάσει το 2008 την εκδήλωση υψηλού επιπέδου Exclusive Tourism Forum. Όπως ανέφερε ο Εκτελεστικός Διευθυντής της xenia, κ. Δημήτρης Κούμανης: “Σε συνεργασία με την EuroPartners, μια από τις σημαντικότερες εταιρίες οργάνωσης εκθέσεων, δημιουργήσαμε το Exclusive Tourism Forum. Πρόκειται για εξειδικευμένο γεγονός, το οποίο επιδιώκει να προβάλει στοχευμένα, το υψηλού επιπέδου τουριστικό προϊόν της χώρας και να συμβάλει στην αύξηση του μεριδίου, που κατέχει η Ελλάδα, στον παγκόσμιο κλάδο του τουρισμού πολυτελείας”.

“Είναι μια πρωτότυπη πολυ-εκδήλωση, βασισμένη στα πρότυπα καταξιωμένων διοργανώσεων του εξωτερικού αλλά προσαρμοσμένη στις ανάγκες του τουριστικού κλάδου στην Ελλάδα”, τόνισε τέλος ο κ. Αλέξης Κανιάρης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της EuroPartners.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
Ετικέτες
30/04/2024
29/04/2024
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024