Τελευταία νέα
ΑρχικήΕναλλακτικός ΤουρισμόςΑθλησηςΟλοκληρώθηκε τo 3ο Διεθνές Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines ProAm”
Με την υποστήριξη της Ένωσης Επαγγελματιών Γκολφέρ Ευρώπης

Ολοκληρώθηκε τo 3ο Διεθνές Τουρνουά Γκολφ “Aegean Airlines ProAm”

Το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε στην Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης το διεθνές τουρνουά γκολφ “3ο Aegean Airlines ProAm”, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Επαγγελματιών Γκολφέρ (PGA) Ευρώπης. […]

Το βράδυ του Σαββάτου ολοκληρώθηκε στην Χερσόνησο του Ηρακλείου Κρήτης το διεθνές τουρνουά γκολφ “3ο Aegean Airlines ProAm”, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Ένωσης Επαγγελματιών Γκολφέρ (PGA) Ευρώπης. Στην Τελετή Λήξης, τους<…>αθλητές και προσκεκλημένους χαιρέτησαν, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, κ Άρης Σπηλιωτόπουλος, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής της διοργάνωσης, κ. Θεόδωρος Βασιλάκης (πρόεδρος της Aegean Airlines) και ο πρόεδρος των PGA’s Ευρώπης, κ. Ken Schofield.

Το τουρνουά, το οποίο πραγματοποιήθηκε μεταξύ 5-7 Ιουνίου, αποτέλεσε, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, μια δυναμική πρωτοβουλία της Aegean Airlines, η οποία συνεχίζοντας την επιτυχημένη πορεία των δύο προηγούμενων ετών, διοργάνωσε έναν υψηλού επιπέδου και ενδιαφέροντος αγώνα, στον οποίο συμμετείχαν ορισμένοι από τους πλέον καταξιωμένους επαγγελματίες αθλητές του παγκόσμιου γκόλφ. Με αυτό τον τρόπο, η Aegean Airlines ενίσχυσε περαιτέρω τον στρατηγικό της ρόλο στη διεθνή προβολή της χώρας μας, συμβάλλοντας στην συνολική ποιοτική αναβάθμιση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος.

Το “3rd Aegean Airlines ProAm” αποτελεί την μόνη διοργάνωση στην Ελλάδα, η οποία πραγματοποιείται με την υποστήριξη των Professional Golfers’ Association της Ευρώπης, στο μεγαλύτερο και πλέον σύγχρονο γήπεδο γκόλφ στην Ελλάδα. Το επαγγελματικής κατηγορίας γήπεδο των «Κρητικών Golf», τύπου “Dessert Course”, συνολικής έκτασης 720 στρεμμάτων και 18-οπών, ήταν και για φέτος ο αγωνιστικός χώρος της διοργάνωσης, ο οποίος ιδανικά συνδυάζει το οικολογικά διαχειριζόμενο φυσικό περιβάλλον με τις υψηλού επιπέδου διεθνείς προδιαγραφές του αθλήματος.

Το “3rd Aegean Airlines ProAm”, συνέχισε για ακόμη μια χρονιά, όχι μόνο να προσφέρει εκπληκτικά τοπία, αλλά και να δημιουργεί για τους παίκτες ιδιαίτερες αγωνιστικές προκλήσεις και εμπειρίες, αποτέλεσμα των οποίων ήταν η ένθερμη συμμετοχή 176 αθλητών από 12 χώρες σε παγκόσμια κλίμακα. Οι συμμετέχοντες δημιούργησαν 44 ομάδες, αποτελούμενες από έναν επαγγελματία (Pro) και τρεις ερασιτέχνες (Am) παίκτες, οι οποίοι, στο τέλος των αγώνων, μοιράστηκαν χρηματικά έπαθλα 62.000 ευρώ, καθώς και δώρα από τους διοργανωτές. Το χρηματικό έπαθλο για τον 1ο νικητή, στην κατηγορία Professionals, ανήλθε στο ποσό των 7.000 ευρώ.

Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι ποσό, ύψους 12.000 ευρώ από τα έσοδα των χορηγιών του τουρνουά, διετέθη από τη διοργάνωση στο Κέντρο Ειδικών Παιδιών «Ζωοδόχος Πηγή», το οποίο εδρεύει στο Ηράκλειο Κρήτης. Η «Ζωοδόχος Πηγή» είναι ένας μη κερδοσκοπικός, μη κυβερνητικός οργανισμός, ο οποίος παρέχει υπηρεσίες σε παιδιά με νοητική υστέρηση ή αυτισμό, με την ελπίδα να μπορέσει, ως φορέας, να προσφέρει στα παιδιά και τις οικογένειές τους πολύτιμη ηθική, υλική και ψυχολογική βοήθεια και συμπαράσταση.

Όσον αφορά στα τελικά αποτελέσματα της διοργάνωσης, πρώτος στην κατηγορία Professionals ήταν ο Σουηδός Fredrick Manson (έπαθλο 7.000 ευρώ) και δεύτερος ο Έλληνας Θανάσης Καρατζιάς (έπαθλο 5500 ευρώ). Πρώτη στην κατηγορία ProAm Teams (ένας επαγγελματίας και τρεις ερασιτέχνες παίκτες) η ομάδα του Νοτιοαφρικάνου Morne Botha.

Ιστοσελίδα | + Άρθρα
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024