Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΗ Θεσσαλονίκη υποψήφια για το Παγκόσμιο Συνέδριο Οινοτουρισμού 2024
Οινοτουρισμός

Η Θεσσαλονίκη υποψήφια για το Παγκόσμιο Συνέδριο Οινοτουρισμού 2024

Η πρωτοβουλία είναι της υφυπουργού Τουρισμού κας Έλενας Ράπτη, η οποία έχει στο χαρτοφυλάκιό της την Τουριστική Εκπαίδευση και τις Ειδικές Μορφές Τουρισμού.

Το Υπουργείο Τουρισμού κατέθεσε τον φάκελο της υποψηφιότητας της Ελλάδας στον Παγκόσμιο Οργανισμό Τουρισμού (UNWTO) για τη διεκδίκηση του Παγκόσμιου Συνεδρίου  Οινοτουρισμού 2024 (“UNWTO Global Wine tourism Conference 2024”), με κέντρο τη Θεσσαλονίκη ως ιδανικό τόπο φιλοξενίας του. Το “UNWTO Global Wine tourism Conference 2024” θα γίνει κομμάτι δημιουργίας νέων ευκαιριών και διεθνούς προώθησης για όλες τις οινοπαραγωγικές περιοχές της Ελλάδας και θα ενθαρρυνθούν οι επενδύσεις στον  οινοτουρισμό.

Το σκεπτικό της υποψηφιότητας

Η Θεσσαλονίκη είναι η μοναδική ελληνική πόλη που πέτυχε την ένταξή της στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων Γαστρονομίας (Creative Cities of Gastronomy) της UNESCO,  σημαντική διάκριση, που την έχει χρίσει γαστρονομική πρωτεύουσα, εντάσσοντάς τη σε διεθνείς τουριστικούς χάρτες και ενισχύοντας την ταυτότητα και το brand της.

Μία πόλη δραστήρια, γεμάτη ιστορία , πολιτισμό και πολιτιστικές δραστηριότητες, με ξενοδοχεία υψηλού επιπέδου και εμπειρία στον συνεδριακό τουρισμό, με ενεργή κοινωνία πολιτών, ισχυρή επιχειρηματική κοινότητα και βέβαια σε μια περιφέρεια με μεγάλους αμπελώνες, αναγνωρισμένους δρόμους κρασιού και επισκέψιμα οινοποιεία, είναι αυτή που ταιριάζει απόλυτα στο προφίλ της οικοδέσποινας του παγκόσμιου συνεδρίου  “UNWTO Global Wine tourism Conference 2024”.

Οι ειδικές μορφές τουρισμού βρέθηκαν στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος του υπουργείου στη ΔΕΘ. Στο περίπτερο του ΕΟΤ και του Υπουργείου Τουρισμού πραγματοποιήθηκε συνάντηση εργασίας με τον πρόεδρο του Thessaloniki Convention Bureau (TCB) κ. Πρόδρομο Μοναστηρίδη, την αντιπρόεδρο κα Ελένη Σωτηρίου και τον Mnaging Director και γενικό γραμματέα κ. Περικλή Μαγουλά, που εργάζονται για τον συνεδριακό τουρισμό.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024