Τελευταία νέα
ΑρχικήΟργανωτές ΤαξιδιώνTour OperatorsΑύξηση των κρατήσεων ανακοινώνει ο Thomas Cook

Αύξηση των κρατήσεων ανακοινώνει ο Thomas Cook

Ξεκάθαρη αύξηση των κρατήσεων βλέπουν τα στελέχη του παραρτήματος της Γερμανίας του Thomas Cook μετά τον τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ, παρά την επιδημία της άτυπης πνευμονίας. Η εταιρία που […]

Ξεκάθαρη αύξηση των κρατήσεων βλέπουν τα στελέχη του παραρτήματος της Γερμανίας του Thomas Cook μετά τον<...> τερματισμό του πολέμου στο Ιράκ, παρά την επιδημία της άτυπης πνευμονίας.

Η εταιρία που διοικείται από την Lufthansa και τον KarstadtQuelle ανακοίνωσε προχθές ότι οι κρατήσεις της σημείωσαν αύξηση κατά μέσο όρο 8,1% σε σχέση με την περσινή χρονιά. Σε ορισμένες μάλιστα περιοχές της Γερμανίας σημειώθηκε αύξηση της τάξεως του 20% της δύο προηγούμενες εβδομάδες δήλωσε στον γερμανικό τύπο ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας κ. Stefan Pichler.

Μέχρι και τις τελευταίες μέρες του πολέμου στο Ιράκ, οι κρατήσεις για το καλοκαίρι στον Thomas Cook ήταν μειωμένες κατά 15,7% σε σχέση με την ίδια χρονική περίοδο του 2002, κυρίως λόγω της παγκόσμιας ανησυχίας από την ύφεση της οικονομίας, την υψηλή ανεργία, και την κατάρρευση της εμπιστοσύνης του καταναλωτικού κοινού. Έτσι η τουριστική βιομηχανία είχε πιεστεί και είχε εξαγγείλει μέτρα μείωση του κόστους της και αναδόμησης των επιχειρήσεων.

Προχθές μάλιστα ο Thomas Cook ανακοίνωσε ότι σκόπευε να βγάλει από τα δρομολόγια τους άλλα 4 ή 5 αεροπλάνα, επιπροσθέτως από τα οκτώ που ήδη έχει καθηλώσει στο έδαφος, σε σύνολο 87 αεροπλάνων που διαθέτει. Τα παραπάνω μέτρα αποτελούν μέρος του προγράμματος αναδόμησης της εταιρίας που στόχο έχει να μειώσει τα μεταβλητά κόστη κατά 600 εκατ. ευρώ τα επόμενα δύο χρόνια.

Οι ζημιές του Thomas Cook πριν τους φόρους φθάνουν στα 136 εκατ. ευρώ για το πρώτο τετράμηνο του 2003, σε σχέση με τις ζημιές του 2002 που ήταν για το ίδιο χρονικό διάστημα 97 εκατ. ευρώ. Οι πωλήσεις έπεσαν κατά 19% στα 1,23 δισ. ευρώ.

Πάντως ο κ. Pichler αναμένει ότι στο σύνολο της χρονιάς θα υπάρξει μεγαλύτερο κέρδος από ότι το 2002, κυρίως λόγω των μειώσεων στα κόστη και της αύξησης των κρατήσεων. `Aλλωστε η ανησυχία από την άτυπη πνευμονία έχει περάσει`, δήλωσε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024