Τελευταία νέα
ΑρχικήΑερομεταφορέςΑναγκαία μια ολοκληρωμένη πολιτική συγκοινωνιών για τα Ιόνια Νησιά
Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών

Αναγκαία μια ολοκληρωμένη πολιτική συγκοινωνιών για τα Ιόνια Νησιά

Απαραίτητη η λειτουργία θαλάσσιας συγκοινωνίας που θα ξεκινά από την Κέρκυρα και διασυνδέοντας τα Ιόνια Νησιά θα φθάνει στη Ζάκυνθο θεωρεί ότι είναι ο υφυπουργός Τουρισμού κ. Π. Αλιβαζάτος, κατά τη Συνεδρίαση της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών.

Η βουλευτής Κέρκυρας του ΠΑΣΟΚ κα Άντζελα Γκερέκου, με την ιδιότητά της ως πρόεδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Περιφερειών, προσκάλεσε σε συνεδρίαση τα μέλη της Επιτροπής με θέμα ημερησίας διάταξης:

Η αναγκαιότητα ύπαρξης μιας ολοκληρωμένης πολιτικής συγκοινωνιών για μια νέα περιφερειακή ανάπτυξη των Ιονίων Νήσων.
Θεματικές Ενότητες: Θαλάσσιες Συγκοινωνίες  – Λιμενικές και Τουριστικές Υποδομές (Θαλάσσιος Τουρισμός) – Περιφερειακή Τουριστική Ταυτότητα – Αερομεταφορές – Μεταφορικό Ισοδύναμο.

Τα μέλη της Επιτροπής που κλήθηκαν να ενημερώσουν ήταν ο περιφερειάρχης Ιονίων Νήσων, κ. Σπύρος Σπύρου, οι αντιπεριφερειάρχες Ζακύνθου, κ. Διονύσιος Μυλωνάς, Κερκύρας, κ. Χρήστος Σκούρτης, Κεφαλληνίας-Ιθάκης, κ. Ευστάθιος – Σωτήριος Κουρής, Λευκάδας, κ. Θεόδωρος Βερύκιος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι, κ. Ηλίας Μαλλιάς, (Ενότητα Ζακύνθου), κα Σμαραγδούλα Σαρδελή (Ενότητα Ιθάκης), κ. Ιωάννης Μαλακάσης  (Ενότητα Λευκάδας)  και οι δήμαρχοι Ζακύνθου, κ. Στυλιανός Μποζίκης, Κερκύρας, κ. Ιωάννης Τρεπεκλής, Παξών, κ. Σπυρίδων Μπογδάνος, Κεφαλληνίας, κ. Αλέξανδρος Παρίσης, Ιθάκης, κ. Ιωάννης Κασσιανός και  Λευκάδας, κ. Κωνσταντίνος Αραβανής.

Στη συνεδρίαση παρέστησαν επίσης οι υφυπουργοί Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Σπυρίδων–Άδωνις Γεωργιάδης και Πολιτισμού και Τουρισμού, κ. Πέτρος–Παύλος Αλιβιζάτος.

Ειδικότερα, ο κ. Αλιβιζάτος, μεταξύ άλλων τόνισε: “Ως προς τις άγονες γραμμές να επιδοτηθεί η λειτουργία θαλάσσιας συγκοινωνίας που θα ξεκινά από την Κέρκυρα και διασυνδέοντας τα Ιόνια Νησιά θα φθάνει στη Ζάκυνθο. Η επιδότηση της γραμμής αυτής κρίνεται απαραίτητη, γιατί δεν έχει υπάρξει ενδιαφέρον από τις πλοιοκτήτριες εταιρείες”.
 
Παράλληλα, υποστήριξε ότι είναι επιτακτική ανάγκη η επανενεργοποίηση της ακτοπλοϊκής γραμμής που συνέδεε το Brindisi με την Κέρκυρα, τους Παξούς, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, κάτι που θα ενισχύσει γενικότερα την τουριστική κίνηση προς το Ιόνιο.

Ως προς τη λειτουργία δικτύου υδροπλάνων για τη συγκοινωνιακή σύνδεση των νησιών του Ιονίου, ο υφυπουργός αναφέρθηκε σε όλη την προεργασία που είχε πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα της βουλευτικής θητείας του, αλλά και στα θεσμικά και άλλα προβλήματα που αντιμετώπισε η εταιρεία που για κάποιο διάστημα λειτούργησε αυτό το μέσο. Τόνισε ότι είναι επιτακτική ανάγκη να επανενεργοποιηθούν οι σχετικές διαδικασίες και για το λόγο αυτό θα έχει σύντομα συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, με τους προϊστάμενους υπουργούς των οποίων έχει ήδη συζητήσει το θέμα.

Ως προς την αεροπορική σύνδεση των Ιονίων νησιών τόνισε ότι με αεροδρόμιο αναφοράς τη Θεσσαλονίκη, η γραμμή πρέπει να συνδέει την Κέρκυρα, τη Λευκάδα, την Κεφαλονιά και τη Ζάκυνθο, με σημαντική αύξηση του αριθμού των δρομολογίων.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024