Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΗ Κίνα επιστρέφει στην Arabian Travel Market με εντυπωσιακά νούμερα
Κίνα

Η Κίνα επιστρέφει στην Arabian Travel Market με εντυπωσιακά νούμερα

Η 30η έκθεση Arabian Travel Market θα πραγματοποιηθεί στο Ντουμπάι από 1-4 Μαΐου.

Κινέζοι εκθέτες και εκπρόσωποι της ταξιδιωτικής βιομηχανίας επιστρέφουν στην Arabian Travel Market 2023, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι, όπως μεταδίδει το silkroadgreek.gr

Η Κίνα ήρε τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς που σχετίζονται με τον COVID στις 8 Ιανουαρίου 2023, επιτρέποντας στους Κινέζους τουρίστες να ταξιδεύουν στο εξωτερικό χωρίς να χρειάζεται να μπουν σε καραντίνα κατά την επιστροφή τους. Σύμφωνα με στοιχεία του κινεζικού ταξιδιωτικού ιστότοπου Trip.com, οι κρατήσεις για διεθνή ταξίδια κατά την Κινεζική Πρωτοχρονιά αυξήθηκαν κατά 540% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο του 2022.

  • Η Κίνα έγινε η μεγαλύτερη αγορά στον κόσμο το 2019, με 155 εκατομμύρια τουρίστες που ξόδεψαν περισσότερα από 250 δισεκατομμύρια δολάρια στο εξωτερικό. Σχεδόν ένα εκατομμύριο Κινέζοι επισκέπτες επισκέφτηκαν το Ντουμπάι το 2019, δήλωσε η Danielle Curtis, διευθύντρια της Arabian Travel Market.
  • Πρόσφατα παρατηρήσαμε αύξηση του ενδιαφέροντος για την έκθεση από την τουριστική βιομηχανία στην Κίνα. Αν και δεν περιμένουμε τον ίδιο αριθμό εκθετών και επισκεπτών όπως πριν από την πανδημία, είμαστε σίγουροι ότι φέτος ο αριθμός των συμμετεχόντων από την Κίνα θα είναι υψηλός – προσθέτει η Danielle Curtis.

Αρκετοί βασικοί Κινέζοι εκθέτες έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στο ATM 2023, όπως οι FLIGHTROUTES24 Travel, Shenzhen GoodLuck Trip International και Travel World China.

Κατά τη διάρκεια του ΑΤΜ, θα διοργανωθεί ένα ειδικό συνέδριο σε συνεργασία με το Dragon Trail International, με τίτλο «Η Κίνα επέστρεψε στον χάρτη: οι μακρομικρο επιπτώσεις»

Τα επαγγελματικά ταξίδια θα είναι αναπόσπαστο μέρος της αναζωογόνησης του τουρισμού. Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Ινστιτούτου Διεθνών Σπουδών της Σαγκάης και της PwC Κίνας, περισσότερο από το 75% των κινεζικών εταιρειών που συμμετείχαν στην έρευνα ήθελαν να εισέλθουν στη Μέση Ανατολή ή να επεκτείνουν την παρουσία τους στη Μέση Ανατολή τα επόμενα τρία έως πέντε χρόνια.

«Είμαι βέβαιη ότι η Μέση Ανατολή θα δει μια άνοδο στον κινεζικό τουρισμό παρόμοια με την ανάκαμψη που είδαμε στην Ευρώπη και την Ινδία στα τέλη του 2021/αρχές του 2022», δήλωσε η Danielle Curtis.

Η Arabian Travel Market 2023 πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου του Ντουμπάι και οι στρατηγικοί εταίροι του περιλαμβάνουν το Τμήμα Οικονομίας και Τουρισμού του Ντουμπάι, η Emirates, η IHG Hotels & Resorts και η Al Rais Travel.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024