Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΚ. Μπακογιάννης: Δε θέλουμε να μετατραπούμε σε μία αρχαιοελληνική Disneyland
Πολιτική

Κ. Μπακογιάννης: Δε θέλουμε να μετατραπούμε σε μία αρχαιοελληνική Disneyland

Η τοποθέτηση του κ. Μπακογιάννη για την κήρυξη διατηρητέων -ως προς τη χρήση- των ιστορικών κινηματογράφων ΙΝΤΕΑΛ και ΑΣΤΟΡ.

Την ομόφωνη θέση του δημοτικού συμβουλίου της Αθήνας, που έχει εκφραστεί με δύο αντίστοιχα ψηφίσματα, για την κήρυξη διατηρητέων -ως προς τη χρήση- των ιστορικών κινηματογράφων ΙΝΤΕΑΛ και ΑΣΤΟΡ, επανέλαβε ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, σε παρέμβασή του στην ανοιχτή συνέντευξη Τύπου -που διοργανώθηκε στην αίθουσα του ΑΣΤΟΡ- στην οποία είχε προσκληθεί.

Ο κ. Μπακογιάννης, ανέφερε: «Είμαστε όλοι εδώ γιατί θέλουμε να ενώσουμε τις φωνές μας με τις δικές σας και να υπογραμμίσουμε την ανάγκη να κηρυχθούν διατηρητέοι -κατά τη χρήση- οι δύο αυτοί ιστορικοί κινηματογράφοι. Θέλω να θυμίσω ότι κάτι αντίστοιχο είχε γίνει το 1997 για τους 47 θερινούς κινηματογράφους. Επομένως, υπάρχει προηγούμενο και μάλιστα υπάρχει διαπαραταξιακή συναίνεση σε αυτό», σημείωσε.

Ο Δήμαρχος Αθηναίων, τόνισε ότι η συζήτηση που γίνεται, υπερβαίνει το ζήτημα που έχει προκύψει γύρω από τους δύο παλαιότερους αθηναϊκούς κινηματογράφους.

Θέτοντας το ευρύτερο πλαίσιο της συζήτησης, ανέφερε πως αυτή έχει να κάνει με το DNA, την ταυτότητα και τη φυσιογνωμία της Αθήνας. Διατύπωσε -εκ νέου- την ξεκάθαρη θέση του ότι η πόλη “ανήκει” στον μόνιμο κάτοικο και ότι όλη η προσπάθεια για την οικονομική ανάπτυξη πρέπει να συνδέεται με τη δική του ζωή.

«Ναι, θέλουμε την οικονομική ανάπτυξη. Θέλουμε τις επενδύσεις, θέλουμε τους επισκέπτες. Δε θέλουμε, όμως, η Αθήνα να χάσει την ψυχή της. Δε θέλουμε να μετατραπούμε σε μία αρχαιοελληνική Disneyland. Το αντίθετο. Η δύναμή μας είναι η αυθεντικότητά μας και οι μικτές χρήσεις. Δεν ανταγωνιζόμαστε το Ντουμπάι, ούτε θέλουμε μία πόλη απονευρωμένη και ερημοποιημένη. Θέλουμε μια πόλη φτιαγμένη για τον μόνιμο κάτοικο και για αυτό βρισκόμαστε σήμερα εδώ».

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

29/09/2023
28/09/2023
27/09/2023
26/09/2023
25/09/2023
22/09/2023