Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΑπορίες δημιουργεί η πιθανότητα συνεργασίας ελληνοκυπρίων με τουρκοκύπριους τουριστικούς πράκτορες

Απορίες δημιουργεί η πιθανότητα συνεργασίας ελληνοκυπρίων με τουρκοκύπριους τουριστικούς πράκτορες

Αναστάτωση και απορίες έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο οι ισχυρισμοί του Αχμέτ Νετζατί Οζκάν, ανώτερου στελέχους και επίτιμου προέδρου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων των κατεχόμενων…

Αναστάτωση και απορίες έχουν δημιουργήσει τις τελευταίες μέρες στην Κύπρο οι ισχυρισμοί του Αχμέτ Νετζατί Οζκάν, ανώτερου στελέχους<...> και επίτιμου προέδρου του Συνδέσμου Ταξιδιωτικών Πρακτόρων των κατεχόμενων, ότι μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί στις ελεύθερες περιοχές συνήψαν συμφωνίες με αντίστοιχους τουρκοκυπριακούς, για μεταφορά Ελληνοκυπρίων τουριστών στην Τουρκία μέσω κατεχομένων και το αντίστροφο. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα κυπριακής εφημερίδας ο κ. Οζκάν ισχυρίστηκε ότι δύο μεγάλοι ταξιδιωτικοί οργανισμοί στις ελεύθερες περιοχές “συμφώνησαν με το γραφείο του για μεταφορά Ελληνοκυπρίων τουριστών στην Τουρκία μέσω κατεχομένων, κατά τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο”. Aφησε, επίσης, να νοηθεί ότι “ανάλογο ενδιαφέρον για συνεργασία υπάρχει και από άλλα ταξιδιωτικά γραφεία στις ελεύθερες περιοχές και στα κατεχόμενα”.

Από τη μεριά του ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου με χθεσινή του ανακοίνωση, δήλωσε κατηγορηματικά ότι τα μέλη του δεν έχουν προχωρήσει σε καμιά συμφωνία με τουρκοκύπριους ταξιδιωτικούς πράκτορες, σε σχέση με τη διοργάνωση οργανωμένων ταξιδίων στην Τουρκία μέσω των κατεχομένων.

Ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Γιώργος Λιλλήκας, αμφισβήτησε την εγκυρότητα των ισχυρισμών του Οζκάν, παραπέμποντας στις αντιδράσεις του Συνδέσμου Ελληνοκυπρίων Τουριστικών Πρακτόρων. Επισήμανε, ωστόσο, ότι η Κυβέρνηση δεν μπορεί να απαγορεύσει σε Ελληνοκύπριους να πραγματοποιήσουν – αν επιθυμούν – διακοπές στην Τουρκία. Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, “πρέπει”, πρόσθεσε, “ο κάθε πολίτης να σκεφτεί ότι η Τουρκία αποτελεί κατοχική δύναμη και είναι η πηγή δεινών για τον κυπριακό λαό, όπως οι πρόσφυγες και οι αγνοούμενοι. Από εκεί και πέρα είναι θέμα εθνικής συνείδησης του κάθε πολίτη”, κατέληξε ο υπουργός Εμπορίου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024