Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΕφικτές οι 80.000 αφίξεις από Ελβετία λέει ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου
Διεθνείς Αφίξεις

Εφικτές οι 80.000 αφίξεις από Ελβετία λέει ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου

Φωτογραφία ΚΥΠΕ

Το Υφυπουργείο Τουρισμού Κύπρου αναμένει 80.000 τουρίστες από Ελβετία το 2023, αύξηση 20% από το 2022.

Εφικτή θεωρεί το υφυπουργείο Τουρισμού της Κύπρου την περαιτέρω αύξηση των τουριστικών αφίξεων από την Ελβετία, με τον αριθμό των αφίξεων από τη χώρα αυτή να εκτιμάται ότι θα φτάσει τις 80.000 φέτος.

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Υφυπουργείου, ο αρμόδιος υφυπουργός Κώστας Κουμής πραγματοποίησε επαφές στην Ζυρίχη, της Ελβετίας, μιας αγοράς που κινείται ανοδικά με τις αφίξεις το 2023 να ανέρχονται σε 73.000 σημειώνοντας αύξηση 20% σε σχέση με το 2022.

Ειδικότερα, ο κ. Κουμής συναντήθηκε με ανώτατα στελέχη τουριστικών οργανισμών που πραγματοποιούν προγράμματα προς τη χώρα μας, όπου ανταλλάγησαν απόψεις σχετικά με την πορεία της Ελβετικής αγοράς το 2023, τον βαθμό ικανοποίησης των Ελβετών επισκεπτών, θέματα που σχετίζονται με τις ειδικές μορφές τουρισμού, καθώς επίσης και με την τρέχουσα αεροπορική σύνδεση μεταξύ των δύο χωρών εν όψει βεβαίως του έτους που διανύουμε.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης του, ο υφυπουργός Τουρισμού παραχώρησε επίσης συνέντευξη σε γνωστό Ελβετικό περιοδικό που εξειδικεύεται σε θέματα τουρισμού.

«Η Ελβετική αγορά είναι μία αγορά που η κάθε χώρα, ο κάθε τουριστικός προορισμός επιθυμεί και στοχεύει όπως κατέχει μία υψηλή θέση ανάμεσα στις χώρες που συνθέτουν το μείγμα των τουριστικών ροών του», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Κουμής.

Επεσήμανε επίσης ότι η μέση κατά κεφαλή δαπάνη των Ελβετών επισκεπτών, που είναι αρκετά πιο ψηλή από τη συνολική μέση κατά κεφαλή δαπάνη, σε συνάρτηση με το τουριστικό προφίλ των Ελβετών επισκεπτών είναι τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν την Ελβετική αγορά ως ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα.

Κατόπιν των επαφών του τόνισε ότι λαμβάνοντας υπόψιν τις προσφερόμενες αεροπορικές θέσεις, ο κ. Κουμής εκτίμησε ότι «μία λογική αύξηση είναι εφικτή σε σύγκριση πάντοτε με το προηγούμενο έτος».

«Εάν συμβεί αυτό, αναμένεται να φθάσουμε τις 80.000 αφίξεις κάτι που θα αποτελέσει την καλύτερη επίδοση της τελευταίας εικοσαετίας σε σχέση πάντοτε με την Ελβετική αγορά», κατέληξε.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024