Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΣήμα κινδύνου εκπέμπει ο ACTA για το μέλλον του τουρισμού
Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο ACTA για το μέλλον του τουρισμού

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) προς όλους τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού για τις μειωμένες αφίξεις τουριστών στην Κύπρο. Με συντονισμένες ενέργειες προσπαθεί να βάλει φρένο στις μειωμένες αφίξεις του 2006 και την αναμενόμενη μείωση του 2007…

Σήμα κινδύνου εκπέμπει ο Σύνδεσμος Ταξιδιωτικών Πρακτόρων Κύπρου (ACTA) προς όλους τους αρμόδιους φορείς του τουρισμού για τις μειωμένες αφίξεις τουριστών στην Κύπρο. Με συντονισμένες ενέργειες προσπαθεί<...>να βάλει φρένο στις μειωμένες αφίξεις του 2006 και την αναμενόμενη μείωση του 2007 και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες για αλλαγή του αρνητικού κλίματος που παρά το θετικό γεγονός της μικρής αύξησης στα έσοδα το 2006, δεν αποτελούν εντούτοις λύση στα προβλήματα πληρότητας των αδειούχων τουριστικών καταλυμάτων.

Σημαντικές επαφές για το θέμα του εισερχόμενου τουρισμού είχαν κατά την διάρκεια της έκθεσης στο Λονδίνο World Travel Market, ο Πρόεδρος του ACTA, κ. `Ακης Κελεπέσιης, ο Αντιπρόεδρος με αρμοδιότητα στα θέματα εισερχόμενου τουρισμού, κ. Βικτώρ Μαντοβάνης, και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου, κ. Θάσος Κατσουρίδης. Συζήτησαν για τα μέτρα και τις ενέργειες που μπορούν να αναληφθούν για βραχυπρόθεσμη αναστροφή των αρνητικών προοπτικών για το 2007.

Επίσης ο Πρόεδρος και ο Γενικός Διευθυντής του Συνδέσμου παρακάθησαν σε σύσκεψη με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΞΕ. κατά την οποία αντηλλάγησαν απόψεις για από κοινού δράση των δύο πλευρών. Συγκεκριμένα αποφάσισαν να υποβάλουν αίτημα προς τον υπουργό Συγκοινωνιών και Έργων της Κύπρου, κ. Χάρη Θράσου για αποτροπή των αυξήσεων στα τέλη των αεροδρομίων Λάρνακας και Πάφου, γεγονός που αν τελικά γίνει θα ενισχύσει στην ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της Κύπρου.

Για τα προβλήματα του εισερχόμενου τουρισμού, το Διοικητικό Συμβούλιο του ΑCTA πραγματοποίησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του ΚΟΤ, κ. Πάνο Εγγλέζο, κατά την οποία συζητήθηκαν μεταξύ άλλων η επικαιροποίηση του στρατηγικού Σχεδίου για τον τουρισμό, η βραχυπρόθεσμη επίλυση των προβλημάτων του Κυπριακού τουρισμού, όπως αυτά διαπιστώθηκαν στην έκθεση στο Λονδίνο World Travel Market όπως επίσης και τα τέλη των αεροδρομίων.

Οι ταξιδιωτικοί πράκτορες ζήτησαν ακόμη από τον υπουργό Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού της Κύπρου, κ. Αντώνη Μιχαηλίδη, επείγουσα σύσκεψη όλων των εμπλεκομένων φορέων για να συζητήσουν τις ανησυχίες του Συνδέσμου για την επικείμενη αποπεράτωση πολλών νέων κλινών στα κατεχόμενα πριν από την περίοδο αιχμής του 2007 και τις πιέσεις που ασκούνται από ξένους διοργανωτές ταξιδίων (κυρίως με τουρκικά συμφέροντα), οι οποίοι αναζητούν εναλλακτικά προϊόντα, τα οποία φαίνεται ότι βρίσκουν στα κατεχόμενα. Το γεγονός καθίσταται ακόμη πιο επικίνδυνο, σύμφωνα με πληροφορίες των Ταξιδιωτικών Πρακτόρων, αφού οι ούτω καλούμενες «αρχές» των κατεχομένων θα προσφέρουν σημαντικές επιδοτήσεις σε ξένους διοργανωτές ταξιδίων για πτήσεις προς το παράνομο αεροδρόμιο της Τύμπου.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024