Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΞενοδοχείαΠυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Αλμάτι του Καζακστάν, 13 νεκροί
Προορισμός

Πυρκαγιά σε ξενοδοχείο της Αλμάτι του Καζακστάν, 13 νεκροί

Αλμάτι
Αλμάτι, Καζακστάν

Διενεργείται έρευνα για να εξακριβωθούν τα αίτια της πυρκαγιάς.

Πυρκαγιά ξέσπασε σε ξενοδοχείο (hostel) της μεγαλύτερης πόλης του Καζακστάν και πρώην πρωτεύουσας της χώρας, Αλμάτι, η οποία και προκάλεσε τον θάνατο σε 13 άτομα. Σε εξέλιξη είναι η διαδικασία ταυτοποίησής τους, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές. Τα θύματα πέθαναν εξαιτίας δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα.

Η φωτιά έγινε αντιληπτή σήμερα τα ξημερώματα (στις 5.30 το πρωί, τοπική ώρα), στο υπόγειο τριώροφου κτιρίου, στο υπόγειο και στο ισόγειο του οποίου λειτουργεί ξενοδοχείο. Η πυροσβεστική έφτασε μόλις επτά λεπτά μετά τον συναγερμό, αλλά χρειάστηκε σχεδόν μια ώρα στους πυροσβέστες για να σβήσουν τις φλόγες.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες των τοπικών αρχών, στο κτίριο, που βρίσκεται στην οδό Adi Sharipov, βρίσκονταν 72 άνθρωποι και οι 59 μπόρεσαν να απομακρυνθούν εσπευσμένα από αυτό, χωρίς βοήθεια.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του Tμήματος Έκτακτων Αναγκών του Αλμάτι, Nurlan Atygaev, ο ξενώνας όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά ήταν ανοιχτός μόλις 1,5 μήνα και δεν είχε άδεια εργασίας. Δεν υπήρχε πυροσβεστήρας στο κτίριο. Σύμφωνα με τον διαχειριστή, στον ξενώνα διέμεναν πολίτες του Ουζμπεκιστάν, του Πακιστάν, καθώς και του Καζακστάν.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024