Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΑκτοπλοΐαΣτον αέρα όλες οι ακτοπλοϊκές γραμμές για τα νησιά του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων

Στον αέρα όλες οι ακτοπλοϊκές γραμμές για τα νησιά του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων

Στον αέρα βρίσκονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της νέας δρομολογιακής περιόδου για τα νησιά του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων,καθώς οι εφοπλιστές και οι εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες περιοχές δεν έχουν […]

Στον αέρα βρίσκονται τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια της νέας δρομολογιακής περιόδου για τα νησιά του Αιγαίου και των Δωδεκανήσων,<...>καθώς οι εφοπλιστές και οι εταιρίες, που δραστηριοποιούνται στις συγκεκριμένες περιοχές δεν έχουν καταθέσει μέχρι στιγμή τα ετήσια δρομολόγια τους, αλλά ούτε και τα απαραίτητα δικαιολογητικά που προβλέπει ο νόμος.

Η νέα δρομολογιακή περίοδος αρχίζει από 1 Νοεμβρίου και ολοκληρώνεται στις 31 Δεκεμβρίου 2006, αλλά το ενδεχόμενο να μείνουν τα Δωδεκάνησα χωρίς πλοία τις επόμενες εβδομάδες, όπως αναφέρει σε δημοσίευμα μας η τοπική εφημερίδα `Δημοκρατική` είναι πολύ πιθανό, καθώς οι εφοπλιστές εμφανίζονται απρόθυμοι να δρομολογήσουν πλοία εντός του χρονικού πλαισίου, που τους δίνει η Κυβέρνηση.

Ωστόσο, από την άλλη, αξίζει να τονιστεί ότι στάσιμοι είναι οι διαγωνισμοί για την κάλυψη των 80 και πλέον άγονων και επιδοτούμενων γραμμών, που λήγουν και αυτές σε δύο εβδομάδες. Έτσι, φυσικό είναι να δημιουργούνται αισθήματα ανασφάλειας και αβεβαιότητας στους κατοίκους κυρίως των μικρών νησιών των Ανατολικών και Δυτικών Κυκλάδων, όπως και των Δωδεκανήσων, που ανέρχονται σε εκατό περίπου.

Οι εταιρίες ζητούν από την Κυβέρνηση την <Β>πλήρη απελευθέρωσηΒ> των εσωτερικών ακτοπλοϊκών γραμμών, δηλαδή την ελευθερία να μπορούν να δρομολογούν όποτε θέλουν ένα πλοίο, σε όποια γραμμή αυτοί επιλέξουν, ενώ την αξία του εισιτηρίου να την καθορίζουν με βάση τα δικά τους κοστολογικά στοιχεία.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024