Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςΔύο από τα ολυμπιακά κρουαζιερόπλοια βρίσκονται υπό κατάσχεση

Δύο από τα ολυμπιακά κρουαζιερόπλοια βρίσκονται υπό κατάσχεση

Προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων αφού τα προβλήματα με τα κρουαζιερόπλοια Olympia Voyager και Olympia Explorer της Royal Olympia Cruises, βρίσκονται υπό κατάσχεση. Τα δύο […]

Προβλήματα φαίνεται να αντιμετωπίζει η οργανωτική επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων αφού τα προβλήματα με τα κρουαζιερόπλοια Olympia Voyager και Olympia Explorer της<...> Royal Olympia Cruises, βρίσκονται υπό κατάσχεση.

Τα δύο μεγάλα κρουαζιερόπλοια, το Olympia Voyager και το Olympia Explorer, που προγραμματίζεται να χρησιμοποιηθούν ως πλωτά ξενοδοχεία, φιλοξενώντας 1.672 επίσημους καλεσμένους και θεατές των Ολυμπιακών Αγώνων, σύμφωνα με πληροφορίες και δημοσιεύματα βρίσκονται υπό κατάσχεση λόγω χρηματοοικονομικών προβλημάτων της ιδιοκτήτριας εταιρίας Royal Olympia Cruises, ROC, που είναι ελληνο-κυπριακών συμφερόντων.

Την ίδια ώρα που η ROC μαζί με τους Έλληνες συνεργάτες της βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις με τις ξένες τράπεζες (κυρίως γερμανικές) που απαιτούν την αποπληρωμή δανείου ύψους 250 εκατ. δολαρίων, με τα οποία χρηματοδοτήθηκε η ναυπήγηση των δύο πλοίων, η Οργανωτική Επιτροπή Αθήνα 2004, χωρίς να εκφράζει επισήμως την ανησυχία της, έχει ζητήσει επίσημη αναφορά της κατάστασης από την εταιρία εντός του Ιανουαρίου, προκειμένου να έχει σαφή εικόνα του προβλήματος και να εξεταστούν τα όποια εναλλακτικά σενάρια απαιτηθούν, με δεδομένο μάλιστα ότι πλέον τα περιθώρια φιλοξενίας σε άλλα μέσα διαμονής είναι ιδιαίτερα στενά λόγω του κορεσμού των κρατήσεων της ευρύτερης Ολυμπιακής Οικογένειας.

Αρμόδια στελέχη της οργανωτικής επιτροπής πάντως αισιοδοξούν, για την ώρα, τονίζουν τα δημοσιεύματα λέγοντας ότι ακόμα και αν τα πλοία περάσουν ‘σε τρίτα χέρια’, ο νέος ιδιοκτήτης θα ενδιαφερθεί για την εμπορική τους χρήση στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας λόγω των διασφαλισμένων εσόδων. Πάντως, η πλοιοκτήτρια εταιρία που για την ώρα έχει εντάξει τα πλοία στο αμερικανικό καθεστώς του λεγόμενου ‘chapter XI’, το οποίο τα προστατεύει από την κατάσχεση, μόνο όμως όταν κινούνται στα ύδατα των ΗΠΑ, κάτι που σημαίνει ότι στην περίπτωση αυτή δεν θα μπορέσουν να βρίσκονται στην Αθήνα το ερχόμενο καλοκαίρι.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024