Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςΚρουαζιέρεςROC: Βαφτίστηκε το Olympia Exprorer στα πλαίσια της έκθεσης Poseidonia

ROC: Βαφτίστηκε το Olympia Exprorer στα πλαίσια της έκθεσης Poseidonia

Βαφτίστηκε από τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου στα πλαίσια της έκθεσης Poseidonia το νέο κρουαζιερόπλοιο της Royal Olympic Cruises, ROC, Olympia Exprorer, που είναι αδελφό πλοίο του Olympia Voyager. Ο […]

Βαφτίστηκε από τον γνωστό μουσικοσυνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου στα πλαίσια της έκθεσης Poseidonia το νέο κρουαζιερόπλοιο της<...> Royal Olympic Cruises, ROC<.>, Olympia Exprorer, που είναι αδελφό πλοίο του Olympia Voyager.

Ο αγιασμός έγινε χοροστατούντος του Μητροπολίτη Πειραιά κ. Καλλίνικου, ενώ ο επίτιμος πρόεδρος της ROC Γεώργιος Ποταμιάνος είπε ότι ‘κάθε φορά που υψώνεται η ελληνική σημαία σε ένα πλοίο είναι μια γιορτή της θάλασσας, μια γιορτή του φωτός.’ Επίσης, τόνισε ότι η επιλογή της εταιρίας να υψώσει και σε αυτό το σκάφος την ελληνική σημαία ήταν συνειδητή. Συνέχισε λέγοντας ότι τόσο το Olympia Exprorer, όσο και το Olympia Voyager είναι πλοία ελληνικά όχι μόνο λόγω της σημαίας αλλά και γιατί σχεδιάστηκαν στα μέτρα του ανθρώπου σε υλοποίησης φιλοσοφίας που σέβεται τις αναλογίες των μεγεθών και δεν προσβάλλει το θαλασσινό τοπίο. Ο κ. Ποταμιάνος αναφέρθηκε και στις επιλογές που έγιναν στη διαρρύθμιση αλλά και την ονοματοδοσία των εσωτερικών χώρων του πλοίου υπενθυμίζοντας ότι όλα, όπως άλλωστε και η μουσική του γνωστού μουσικοσυνθέτη, παραπέμπουν τους επιβάτες στο ελληνικό στοιχείο. Και τα δύο πλοία συντηρούν την παράδοση της Ηπειρωτικής με τη σύμπραξη εδώ και μία τριετία του Ομίλου Louis.

Στον χαιρετισμό του ο αναπληρωτής πρόεδρος της ROC Κ. Λοϊζου σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η ROC είναι εταιρία ελληνική αλλά με έντονα διεθνοποιημένη μορφή που στέκεται αντάξια της μακρόχρονης ναυτικής παράδοσης. Ο κ. Λοϊζου αναφερόμενος στα γεγονότα της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ είπε χαρακτηριστικά ότι το ανταγωνιστικό περιβάλλον στο χώρο της κρουαζιέρας έγινε πιο δύσκολο και ρευστό. Έτσι η εταιρία πρέπει να δίνει καθημερινά εξετάσεις αξιοπιστίας, επιχειρηματικότητας, και σκληρής δουλειάς. Το πλοίο είπε αποτελεί επιστέγασμα σκληρών προσπαθειών και εργασίας και έρχεται να επιβεβαιώσει στις συνεχείς ενέργειες και πρόθεση για συνεχή εκσυγχρονισμό της εταιρίας και περαιτέρω ανάπτυξη της ελληνικής κρουαζιέρας. Στο σημείο αυτό, ο κ. Λοϊζου τόνισε ότι τα χαρακτηριστικά του πλοίου αντιπροσωπεύουν και τη στρατηγική και το όραμα που πρέπει να έχουν όλες οι σύγχρονες ελληνικές επιχειρήσεις δηλαδή την ταχύτητα, την ευελιξία και την υψηλή ποιότητα. Βέβαια, τόνισε ιδιαίτερα το γεγονός του υψηλότερου κόστους διαχείρισης που σημαίνει η ύψωση της ελληνικής σημαίας λέγοντας χαρακτηριστικά ότι και η ελληνική πολιτεία αλλά και τα ναυτεργατικά συνδικάτα πρέπει να βοηθήσουν περισσότερο προκειμένου να επιβιώσει η κρουαζιέρα στην Ελλάδα με ελληνικά πλοία και ελληνικά πληρώματα, καταλήγοντας με την υπόσχεση η εταιρία να συμβάλει και αυτή στην επιτυχία των αγώνων του 2004.

Κατόπιν, στην ομιλία του ο διευθύνων σύμβουλος της ROC κ. Γιάννος Πανταζής τόνισε τη σημασία της ύψωσης της ελληνικής σημαίας στο πλοίο και το μήνυμα που μεταφέρεί η σημαία από την μία άκρη του πλανήτη μέχρι την άλλη. Ακόμα, τόνισε ότι η ROC σήμερα είναι πιο δυνατή, πιο έτοιμη και πιο αποφασιστική. Ο κ. Πανταζής έκανε μια αναφορά στους κλυδωνισμούς που προκάλεσε στον θαλάσσιο τουρισμό το τρομοκρατικό κτύπημα στις ΗΠΑ για να τονίσει ωστόσο ότι στην εταιρία παρά τα γεγονότα ουδείς “κατέθεσε τα όπλα” γεγονός που είχε σαν αποτέλεσμα η εταιρία να κυριαρχήσει και μάλιστα σε δύσκολες στιγμές για την κρουαζιέρα. Τέλος ευχαρίστησε το ανθρώπινο δυναμικό της εταιρίας, που θυσίασαν την οικογενειακή κα8 προσωπική τους ζωή για να υποστηρίξουν την προσπάθεια ανασυγκρότησης, και αποκάλυψε ότι οι ενδείξεις για το φετινό καλοκαίρι είναι αισιόδοξες. ‘Ήδη για τον μήνα αυτό η εξεύρεση και μιας μόνο καμπίνας είναι δύσκολη ενώ η πληρότητα των πλοίων μας ξεπερνά το 85%, και το ποσοστό των εξαιρετικά ευχαριστημένων επιβατών μας αγγίζει το 95%’.

Χαιρετισμό απηύθυνε και αναπληρωτής πρόεδρος της ROC και πρόεδρος της Ένωσης Εφοπλιστών Επιβατηγών Πλοίων Α. Ποταμιάνος ο οποίος αναφέρθηκε στη φιλοσοφία του μέτρου και των ιδανικών αναλογιών που κτίστηκε το συγκεκριμένο πλοίο αλλά και στους στόχους της εταιρίας που είναι η παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών στον επιβάτη. ‘Ο σχεδιασμός του Olympia Explorer έγινε με γνώμονα την ιδιαιτερότητα της Ελλάδος και των γειτονικών της χωρών. Η περιοχή της Μεσογείου έχει ανάγκη από πλοία που να ταιριάζουν στο περιβάλλον, οι γραμμές των οποίαν να συμβαδίζουν με την αρμονία των νησιών, και να έχουν την δυνατότητα να φιλοξενούν αριθμό επιβατών τέτοιο που να μην υπερβαίνει το μέτρο, και να μην αλλοιώνουν την ισορροπία των περιοχών και ιστορικών μνημείων.’ Επίσης, τόνισε ότι με την ταχύτητα δίνεται η ευκαιρία στον επιβάτη να απολαύσει περισσότερους προορισμούς και σε ευρύτερη γεωγραφικά θαλάσσια περιοχή.

Η τελετή έδωσε την ευκαιρία στον υπουργό Εμπορικής Ναυτιλίας κ. Γ. Ανωμερίτη να κάνει αναφορά στην φιλοσοφία της ποιοτικής ναυτιλίας που εφαρμόζει πλέον συνειδητά, όπως είπε, η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα, σημείωσε το ρόλο τους θαλάσσιου τουρισμού ενώ επίσης αναφέρθηκε και στην αίσθηση της ευθύνης που έχει η ναυτιλιακή κοινότητα.

Ακόμα, ο πρόεδρος του ΕΟΤ Ι. Πατέλλης αναφέρθηκε εκτενώς στο ρόλο της εταιρίας και ιδιαίτερα στα του θαλάσσιου τουρισμού και της σημασίας που έχει για την εθνική οικονομία. Το πλοίο έχει επίσημα αφετήριους λιμένες τον Πειραιά και τη Βενετία και πραγματοποίησε το παρθενικό του ταξίδι στις 3 Μάιου έχει μήκος 180,4 μέτρα πλάτος 25 μέτρα και οι μηχανές του επιτρέπουν να αναπτύσσει υπηρεσιακή ταχύτητα 28 κόμβων και η αναλογία επιβατών προς πλήρωμα είναι δύο προς ένα. Είναι εξοπλισμένο με τα πλέον σύγχρονα συστήματα ασφαλούς πλεύσης και είναι διαμορφωμένο έτσι ώστε οι επιβάτες του να μην στερούνται και της απαιτητικής υπηρεσίας που παρέχουν τα υπερσύγχρονα κρουαζιερόπλοια.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024