Τελευταία νέα
ΑρχικήΘαλάσσιες ΜεταφορέςYachtingΑρνητικά αποτελέσματα περιμένει η Vernicos Yachts & Holdings για το 2002

Αρνητικά αποτελέσματα περιμένει η Vernicos Yachts & Holdings για το 2002

Σύμφωνα με παρουσίαση της εταιρίας Vernicos Yachts & Holdings στον Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών από τον κ. Γιώργο Βερνίκο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, η Vernicos Yachts & Holdings […]

Σύμφωνα με παρουσίαση της εταιρίας Vernicos<.> Yachts & Holdings στον Σύνδεσμο Μελών Χρηματιστηρίων Αθηνών από<...> τον κ. Γιώργο Βερνίκο, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρίας, η Vernicos Yachts & Holdings περιμένει για το 2002 αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα.

Με βάση τα αποτελέσματα του 2001, υπήρχε αύξηση 12% στον κύκλο εργασιών της Εταιρίας και 83% στον ενοποιημένο κύκλο εργασιών. ‘Όμως από το Σεπτέμβριο του 2001 σειρά γεγονότων έχουν επηρεάσει σημαντικά τα οικονομικά αποτελέσματα της Εταιρίας και παρά τα αποτελέσματα του 3ου τριμήνου 2002, προβλέπεται ότι τα τελικά αποτελέσματα του 2002 θα είναι αρνητικά’, δήλωσε ο κ. Βερνίκος.

Ειδικότερα ο κ. Βερνίκος ανέφερε τα εξής: “Αξίζει να σημειωθεί ότι το μετατρέψιμο ομολογιακό δάνειο, που είχε αποφασιστεί από τη Γενική Συνέλευση της εταιρίας τον Ιούνιο 2002, δεν έχει πραγματοποιηθεί και έχει αναβληθεί μέχρι να παρατηρηθεί βελτίωση του αρνητικού χρηματιστηριακού κλίματος. Εκτιμάται ότι ιδιαίτερα δυσμενείς συγκυρίες στο διεθνές οικονομικό και χρηματοπιστωτικό περιβάλλον επηρεάζουν αρνητικά και την Ελληνική Οικονομία. Η αυξημένη γενική αβεβαιότητα αλλά και η ανασφάλεια στο επενδυτικό κοινό έχουν επηρεάσει συνολικά τις δραστηριότητες της εταιρίας. Η εκτίμηση ότι στο δεύτερο εξάμηνο του 2002 θα υπήρχε μια καλυτέρευση του κλίματος μετατέθηκε για το πρώτο εξάμηνο του 2003, πιθανόν και αργότερα. Εξαιτίας της σημερινής χρηματιστηριακής συγκυρίας, μια εταιρία του μεγέθους της Βερνίκος<.> Κότερα Ναυτιλιακή και Συμμετοχών ΑΕ., όντας εισηγμένη στο Χρηματιστήριο, έχει αυξημένο κόστος λειτουργίας, χωρίς να έχει τα πλεονεκτήματα που προσφέρει μια χρηματιστηριακή Αγορά. Επιπλέον νέες διατάξεις, εγκύκλιοι και νόμοι, όπως η Εταιρική Διακυβέρνηση, τα Διεθνή Λογιστικά Πρότυπα, κλπ, επιβαρύνουν σημαντικά την ανταγωνιστικότητά μας. Είμαστε όμως διατεθειμένοι να υποστούμε αυτό το κόστος, πιστεύοντας ότι κάποια στιγμή η χρηματιστηριακή καχεξία θα ξεπεραστεί. Η εταιρία πιστεύει ότι οι τομείς που δραστηριοποιείται -και ιδιαίτερα η θάλασσα και ο τουρισμός- είναι τομείς που η χώρα μας έχει συγκριτικό πλεονέκτημα και ότι η σημερινή απαισιόδοξη εικόνα κάποια στιγμή θα αντιστραφεί. Στα πλαίσια αυτά η εταιρία θα συνεχίσει με επιμονή να επενδύει, ιδιαίτερα σε σύγχρονα σκάφη, σε στρατηγικά σημεία στο Αιγαίο και στο διεθνές μάρκετινγκ, με στόχο η εμπορική επωνυμία Vernicos Yachts να είναι πράγματι leader της Aγοράς και να είναι σε θέση να καρπωθεί το μεγαλύτερο ποσοστό μιας αντιστροφής του κλίματος. Αξίζει ιδιαίτερα να αναφερθούν τα εξής σημεία: α) Από την πλευρά της ζήτησης έχει επαναληφθεί επανειλημμένα το φαινόμενο όταν υπάρχει μια περίοδος στέρησης, ν’ ακολουθείται από μια περίοδο με αυξημένη ζήτηση από ανθρώπους οι οποίοι, είτε γιατί ανέβαλαν την απόφασή τους να επισκεφθούν τη χώρα μας, είτε γιατί βελτιώνονται σημαντικά οι υπηρεσίες και οι τιμές λόγω της περιόδου της στέρησης. Επιπρόσθετα η προοπτική των Ολυμπιακών Αγώνων 2004 δημιουργεί από μόνη της μια σημαντική δυναμική που, παρόλο που έχει καθυστερήσει, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί. β) Ο τομέας των Ακτών, που η Εταιρία μας έχει δραστηριοποιηθεί ιδιαίτερα έντονα, συμμετέχοντας σε εταιρείες που διαχειρίζονται τις Πλαζ Βούλας Α’, Β’ και Βάρκιζας, προβλέπεται ν’ αναπτυχθεί σημαντικά, με καλά οικονομικά αποτελέσματα, ιδιαίτερα από το 2004.”

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024