Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΕλληνικοίΑισθητή μείωση των Ελλήνων ταξιδιωτών
Ανάκαμψη παρουσιάζεται στις κρατήσεις από το εξωτερικό

Αισθητή μείωση των Ελλήνων ταξιδιωτών

"Βουτιά" σημειώνει ο εγχώριος τουρισμός, γεγονός που οφείλεται στη γενικότερη κακή οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται τα περισσότερα ελληνικά νοικοκυριά.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της εταιρίας Airfasttickets που διατηρεί γραφεία εκτός από την Ελλάδα, στο Λονδίνο, το Βερολίνο, και τη Νέα Υόρκη, η πτώση των Ελλήνων ταξιδιωτών συνεχίζεται ακόμα και τον Αύγουστο, παραδοσιακά μήνα διακοπών για την ελληνική οικογένεια. Αντίθετα, οι κρατήσεις από τις χώρες της Ευρώπης, και κυρίως από τις Σκανδιναβικές προς την χώρα μας παρουσιάζουν μεγάλη αύξηση.

Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κρατήσεις προς Ελλάδα στην Airfasttickets παρουσιάζουν αύξηση και από τη Γαλλία και την Αυστρία. “Παρά τις μεγάλες εκπτώσεις που προσφέρουμε στους Έλληνες για διακοπές ακόμα και τον Αύγουστο, δεν είδαμε την κίνηση που αναμέναμε στην ελληνική αγορά. Οι τιμές των ξενοδοχείων έχουν λογικευτεί, αλλά η Ελληνική οικογένεια φέτος αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα μειώνοντας τις διακοπές της”, τόνισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος κ. Νίκος Κοκλώνης.

Πιο συγκεκριμένα, δραματική μείωση, της τάξης του 50%, παρουσιάζουν οι κρατήσεις των Ελλήνων στη Ζάκυνθο. Όπως σημειώνει χαρακτηριστικά η κ. Χριστίνα Τετράδη, πρόεδρος του Συλλόγου Ξενοδόχων Λαγανά Ζακύνθου και υπεύθυνου δημοσίων σχέσεων του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο αριθμός των αφίξεων στο αεροδρόμιο του νησιού σημείωσε πτώση κατά 3,2% του Ιούλιο του 2012 σε σύγκριση με τον Ιούλιο του 2011. Μεγάλη πτώση και συγκεκριμένα κατά 20,7% παρουσιάζουν οι Ολλανδοί τουρίστες και ακολούθως οι Γερμανοί με 14,2%. Προβληματική είναι και η εικόνα που παρουσιάζουν οι αφίξεις από τη Βρετανία, γεγονός που πιθανόν οφείλεται και στην διεξαγωγή των Ολυμπιακων Αγώνων. Αντιθέτως μεγάλη είναι η αύξηση του τουρισμού από την Ιταλία κατά 134,6% και τη Ρουμανία κατά 139,1%. Αύξηση της τάξης του 28,2% εμφανίζουν οι επισκέπτες από την Ρωσία.

Μεγάλο πλήγμα δέχεται ο τουρισμός της Λακωνίας, μιας περιοχής που παραδοσιακά βασίζεται στους εγχώριους επισκέπτες. Ο κ. Δημήτρης Πολλάλης, πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Λακωνίας, υπογραμμιζει ότι η πλειονότητα των Ελλήνων δεν μπορεί να ανταπεξέλθει οικονομικά ώστε να παραθερίσει μολονότι οι τιμές έχουν μειωθεί κατά πολύ.

Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Χατζηκωνσταντίνου ελπίζει ότι το ισχυρό κύμα επισκεπτων από τις βαλκανικές χώρες και την Τουρκία μπορεί να καλύψει το κενό που δημιουργείται από την ελληνική αγορά.

Διαφορετικό είναι το κλίμα στη Κεφαλονιά αφού σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Σπύρου Γαλιατσάτου, προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Κεφαλλονιάς, στο ΒΗΜΑ “Πέρα από κάθε προσδοκία” είναι οι αφίξεις τόσο στο αεροδρόμιο όσο και στο λιμάνι του νησιού. Μάλιστα ο κ. Γαλιατσάτος αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “έρχονται περισσότεροι Έλληνες”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024