Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστική ΠολιτικήΔιαφήμιση & ΠροβολήΑύξηση της τουριστικής κίνησης από τις ΗΠΑ αναμένεται το 2015
Τάσεις

Αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις ΗΠΑ αναμένεται το 2015

Περαιτέρω αύξηση της τουριστικής κίνησης από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς την Ελλάδα αναμένεται το 2015. Η διευθύντρια του ΕΟΤ στις Ηνωμένες Πολιτείες, κα Γρηγορία Καματερού αναφέρει ότι το 2014 'ήταν μια χρυσή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα'.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα κρατήσεις και τα στοιχεία που συγκεντρώνει το γραφείο του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού στη Νέα Υόρκη, διαφαίνεται σημαντική αύξηση του αριθμού των κρατήσεων τουριστικών πακέτων, η οποία αποδίδεται κυρίως στην υποχώρηση του ευρώ έναντι του δολαρίου.

Το ενδιαφέρον των Αμερικανών για να επισκεφθούν την Ελλάδα διαπιστώνεται και κατά την ετήσια ταξιδιωτική έκθεση που πραγματοποιεί η εφημερίδα “New York Times“,The New York Times Travel Show, στο συνεδριακό κέντρο “Jacob K. Javits Convention Center” του Manhattan, από τις 23 μέχρι τις 25 Ιανουαρίου.

“Η έκθεση είναι από τις πιο σημαντικές”, δήλωσε ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη, κ. Γιώργος Ηλιόπουλος, προσθέτοντας ότι “γι’αυτό, ο ΕΟΤ φροντίζει ώστε η Ελλάδα να είναι παρούσα και, για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι είμαστε ένας ελκυστικός προορισμός για όλους”.

Ο κ. Ηλιόπουλος επεσήμανε: “Από την Αμερική είχαμε μεγάλη αύξηση αφίξεων στην Ελλάδα κατά την περσινή χρονιά. Και το γεγονός ότι το δολάριο ενισχύεται σε σχέση με το ευρώ, η Ελλάδα γίνεται ακόμα πιο ελκυστική. Ο μέσος Αμερικανός τουρίστας ξοδεύει περισσότερα χρήματα στις διακοπές του απ’ότι ξοδεύει ο μέσος Ευρωπαίος τουρίστας και η αμερικανική αγορά είναι πραγματικά μια πολύ καλή αγορά για το τουριστικό προϊόν που έχουμε. Τα μηνύματα είναι ιδιαίτερα ελπιδοφόρα και για τη φετινή χρονιά. Αν συνεχιστεί κι αυτή η τάση με το ευρώ, η Ελλάδα θα γίνει ένα εξαιρετικό ανταγωνιστικό προϊόν, σε σχέση με άλλους προορισμούς“.

Η διευθύντρια του ΕΟΤ στις Ηνωμένες Πολιτείες, κα Γρηγορία Καματερού ανέφερε: “Eίχαμε μια χρυσή τουριστική χρονιά για την Ελλάδα το 2014. Η αμερικανική αγορά έδειξε τις δυνατότητές της. Από την πτωτική πορεία, έχουμε πλέον μία εκπληκτική άνοδο από την Αμερική”.

Η κα Καματερού τόνισε ακόμη: “Οι προκρατήσεις πάνε καταπληκτικά για το 2015. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία, θα πάμε ακόμα πολύ καλύτερα φέτος, σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά. Είμαστε πολύ περήφανοι γι’αυτό το αποτέλεσμα. Αυτή είναι μια σημαντική έκθεση και μας δίνετε η ευκαιρία να προβάλουμε τον ελληνικό τουρισμό στην αμερικανική αγορά, μέσα στα πλαίσια των στοχευμένων ενεργειών της κεντρικής υπηρεσίας μας, του Υπουργείου Τουρισμού. Διαδικτυακά η Ελλάδα είναι παντού. Νομίζω ότι το άνοιγμα που έγινε σε νέες αγορές, σε νέους τομείς, έδωσε καρπούς”.

Στην έκθεση της New York Times συμμετέχουν 500 και πλέον εκθέτες από 150 χώρες. Συμμετέχουν επίσης οργανισμοί και εταιρείες που διαθέτουν πακέτα διακοπών για την Ελλάδα. Ανάμεσα στους επισκέπτες, κατά την πρώτη μέρα της έκθεσης, ήταν κυβερνητικοί αξιωματούχοι και διπλωμάτες αρκετών χωρών. Από πλευράς Ελλάδας, εκτός από τον κ. Ηλιόπουλο παρευρέθηκαν ο πρόξενος κ. Μάνος Κουμπαράκης, ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών, κ. Νίκος Παπακωνσταντίνου, ο εμπορικός ακόλουθος κ. Απόστολος Ντιγκμπασάνης και ο ναυτικός ακόλουθος στη Νέα Υόρκη, κ. Νικόλαος Πασσάδης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

01/03/2024
29/02/2024
28/02/2024
27/02/2024
26/02/2024
23/02/2024