Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικές ΤάσειςΈρευνες-ΜελέτεςΕΒΕΛ: Μελέτη για να ακτινογραφηθεί το τουριστικό προϊόν της Λευκωσίας

ΕΒΕΛ: Μελέτη για να ακτινογραφηθεί το τουριστικό προϊόν της Λευκωσίας

Οι τουριστικοί φορείς της Λευκωσίας βλέποντας να πέφτει το επίπεδο της κίνησης των επισκεπτών κατακόρυφα στο νησί προχωρούν, σε διεξαγωγή ειδικής μελέτης ώστε να κωδικοποιηθούν τα προβλήματα…

Οι τουριστικοί φορείς της Λευκωσίας βλέποντας να πέφτει το επίπεδο της κίνησης των επισκεπτών κατακόρυφα στο νησί προχωρούν<...>, σε διεξαγωγή ειδικής μελέτης ώστε να κωδικοποιηθούν τα προβλήματα της τουριστικής βιομηχανίας έτσι ώστε να δοθούν οι απαιτούμενες λύσεις.

Ειδικότερα, σε στρατηγική μελέτη για την περιφερειακή ανάπτυξη της πόλης και της επαρχίας Λευκωσίας προχώρησε το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο (ΕΒΕΛ), ως αποτέλεσμα του μειωμένου ρόλου του τουρισμού στην πρωτεύουσα, αλλά και του μικρού μεριδίου που λαμβάνει σε σχέση με τις υπόλοιπες πόλεις της Κύπρου.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ Μάνθος Μαυρομάτης παραδέχθηκε ότι το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Λευκωσίας δεν ασχολήθηκε με τα θέματα τουρισμού όσο θα έπρεπε, ενώ ανέφερε ότι, “ο κυπριακός τουρισμός διέρχεται κρίση λόγω του διεθνούς ανταγωνισμού και αναμένεται περαιτέρω όξυνση της κρίσης τα επόμενα χρόνια”.

Αναφερόμενος στον τουρισμό για την περιοχή της Λευκωσίας, ο κ. Μαυρομάτης είπε πως “η Λευκωσία αντιμετωπίζει μεγάλο πρόβλημα στην προσέλκυση τουριστών προς την πόλη και την επαρχία μας”.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΛ ανέφερε πως “μετά την 1η Μαΐου αντιληφθήκαμε ότι ο τουρισμός της πόλης και της επαρχίας Λευκωσίας δεν επικεντρώνεται και δεν επηρεάζεται μόνο από τις εξελίξεις στη δική μας περιοχή, αλλά οπωσδήποτε και από τις εξελίξεις που έχουν σχέση με τον τουρισμό στην άλλη πλευρά της Λευκωσίας και στις όμορες περιοχές προς τη Λευκωσία”.

Πρόσθεσε πως “η μελέτη για την περιφερειακή στρατηγική τουρισμού Λευκωσίας θα καλύψει όχι μόνο την πόλη και επαρχία Λευκωσίας, αλλά και τις όμορες περιοχές της τουρκικής συνοικίας της Λευκωσίας και την περιοχή της Λευκωσίας”.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024