Τελευταία νέα
ΑρχικήΠροορισμοίΚύπροςΠροκλήσεις και στρατηγικές αντιμετώπισης στον τουριστικό σχεδιασμό της Κύπρου για το 2024
Κύπρος

Προκλήσεις και στρατηγικές αντιμετώπισης στον τουριστικό σχεδιασμό της Κύπρου για το 2024

Koumis

Η Κύπρος αντιμετωπίζει προκλήσεις στον τουρισμό το 2024, με απώλειες θέσεων, κρίσεις σε αεροπορικές και ναυτιλιακές μεταφορές, αλλά εφαρμόζει μέτρα για μείωση απωλειών.

Ο τουριστικός προγραμματισμός του 2024 σε καμία περίπτωση δεν υπολείπεται 500.000 θέσεις σε σύγκριση με τον προγραμματισμό του προηγούμενου έτους, αναφέρει σε γραπτή του δήλωση ο υφυπουργός Τουρισμού της Κύπρου κ. Κώστας Κουμής, προσθέτοντας ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις για όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες.

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Τουρισμού, «έχουμε μπροστά μας ένα δύσκολο έτος με πολλές προκλήσεις, καθώς η απώλεια ή μερική απώλεια της δεύτερης μεγαλύτερης αγοράς για την Κύπρο, αυτής του Ισραήλ, είναι δυστυχώς μία πραγματικότητα για τον τουρισμό της χώρας».

Ο κ. Κουμής προσθέτει ότι ακόμη μία πρόκληση αποτελεί αυτή τη χρονική περίοδο η παγκόσμια κρίση στον τομέα των αερομεταφορών, η οποία ταλανίζει πολλές αεροπορικές εταιρείες ανά το παγκόσμιο, και η οποία προβληματίζει και το Υφυπουργείο Τουρισμού, αφού σύμφωνα με δημοσιεύματα αριθμός αεροπορικών εταιρειών έχει ήδη αναγκαστεί να καθηλώσει σημαντικό αριθμό αεροσκαφών λόγω προβληματικών κινητήρων.

«Πρόκειται για ένα πρόβλημα που αναμένεται να επηρεάσει δυστυχώς και την Κύπρο, όπως και πολλές άλλες χώρες», συμπλήρωσε ο κ. Κουμής, προσθέτοντας ωστόσο ότι έχουν γίνει οι απαραίτητες κινήσεις για όσο το δυνατόν μικρότερες απώλειες, οι οποίες «σε καμία περίπτωση δεν θα είναι της τάξης του μισού εκατομμυρίου θέσεων».

Ο υφυπουργός υπενθυμίζει επίσης ότι οι όποιες απώλειες αντισταθμίζονται εν μέρει είτε από τα καινούρια δρομολόγια που έχουν ήδη προστεθεί, είτε από την αύξηση των θέσεων από συγκεκριμένες χώρες, ενώ σημειώνει ακόμη ότι γίνονται συνεχώς επαφές με αεροπορικές εταιρείες για αύξηση των προγραμμάτων τους προς την Κύπρο, τόσο σε συνεννόηση με το Υπουργείο Μεταφορών, όσο και σε συνεργασία με την Hermes Airports.

Συμπληρώνει ότι στις προκλήσεις συμπεριλαμβάνονται πλέον και η ύφεση στην οποία εισέρχεται, σύμφωνα και με χθεσινή ανακοίνωση της Bundesbank, η γερμανική οικονομία, καθώς και η παρόμοια οικονομική κατάσταση που επικρατεί στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο κ. Κουμής αναφέρει επίσης την κρίση στον τομέα των ναυτιλιακών μεταφορών που επηρεάζει επίσης αρνητικά τον τομέα του τουρισμού, καθώς ανεβάζει το κόστος των πρώτων υλών σε μία περίοδο που η τουριστική βιομηχανία λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατεί στην Ευρώπη δεν θα μπορεί να το αντισταθμίσει με άνοδο των τιμών.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024