Τελευταία νέα
ΑρχικήΤουριστικοί ΦορείςΔιεθνείςΈκθεση Φωτογραφίας Εναλλακτικού Τουρισμού με θέμα την Κύπρο στη Θεσσαλονίκη
Κύπρος

Έκθεση Φωτογραφίας Εναλλακτικού Τουρισμού με θέμα την Κύπρο στη Θεσσαλονίκη

Έκθεση Φωτογραφίας Εναλλακτικού Τουρισμού με θέμα την Κύπρο, διοργανώθηκε από τον ΚΟΤ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Η Ελλάδα κατέχει -για την Κύπρο- την τέταρτη θέση μετά το Ην. Βασίλειο, τη Ρωσία και τη Γερμανία στη διεθνή αγορά άντλησης τουριστών, με τις αφίξεις το 2011 να φτάνουν τις 138.717 (αύξηση 8,7%).

Στην “καρδιά” της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα σε ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο στην Πλατεία Αριστοτέλους πραγματοποιήθηκαν, την 1η Οκτωβρίου, τα εγκαίνια της Έκθεσης Φωτογραφίας Εναλλακτικού Τουρισμού με θέμα την Κύπρο, η οποία διοργανώθηκε από τα Γραφεία του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.  Στο ειδικά διαμορφωμένο περίπτερο φιλοξενούνται επιλεγμένες φωτογραφίες από το πλούσιο υλικό του Δημοσιογράφου, κ. Παντελή Τζερτζεβέλη και του φωτογράφου, κ. Βασίλη Δημάκη που προέκυψε μετά από πρόσφατη επίσκεψη και περιήγησή τους στο Ευρωπαϊκό Μονοπάτι Ε4 στην Κύπρο.

Τα εγκαίνια τελέστηκαν από τον υπουργό Μακεδονίας – Θράκης, κ. Θεόδωρο Καράογλου και τον γενικό διευθυντή του ΚΟΤ, κ. Μάριο Χαννίδη, παρουσία όλων των ΜΜΕ της Βόρειας Ελλάδας και εκπροσώπων αυτοδιοίκησης της ευρύτερης περιοχής, του προεδρείου της Ένωσης Ταξιδιωτικών Γραφείων Μακεδονίας – Θράκης και πολυάριθμων επισκεπτών. Καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους, ο κ. Γιώργος Ιωαννίδης, διευθυντής του Γραφείου ΚΟΤ Αθήνας αναφέρθηκε στο περιεχόμενη της έκθεσης και της όλης προσπάθειας, τονίζοντας ότι το περιεχόμενο της φωτογραφικής έκθεσης αντικατοπτρίζει ένα μικρό δείγμα της ποιοτικής υποδομής που διαθέτει και αναπτύσσει η Κύπρος σε ό,τι αφορά τον εναλλακτικό τουρισμό. Ευχαρίστησε επίσης τον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, κ. Γιάννη Μπουτάρη που “απλόχερα μας προσέφερε την Πλ. Αριστοτέλους για να προβάλλουμε την τουριστική Κύπρο στο ευρύτερο κοινό της πόλης”. Καταλήγοντας, ο κ. Ιωαννίδης κάλεσε τον κ. υπουργό και τους παρευρισκομένους να “πορευτούμε όλοι μαζί σε μια πρόταση-σύνθημα: ‘όλοι οι Ελλαδίτες αδελφοί μας στην Κύπρο και όλοι οι Κύπριοι στην Ελλάδα'”.

Ο κ. Χαννίδης αναφέρθηκε στο γεγονός ότι το 2011, η Κύπρος δέχθηκε 2.392.223 επισκέπτες, σημειώνοντας αύξηση 9,1%, ενώ τα συνολικά έσοδα ανήλθαν στα 1.749,3 εκατ. ευρώ, παρουσιάζοντας αύξηση 12,9 % σε σχέση με το 2010. Τους πρώτους 8 μήνες του 2012, η Κύπρος φιλοξένησε 1.728.766 επισκέπτες, παρουσιάζοντας αύξηση 3,5% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011 και τα τουριστικά έσοδα ανήλθαν σε 254,5 εκατ. ευρώ το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου – Ιουνίου 2012, σημειώνοντας αύξηση 15,7% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2011.

Σε ό,τι αφορά στην Ελλάδα, η οποία κατέχει – για την Κύπρο – την τέταρτη θέση μετά το Ηνωμένο Βασίλειο, τη Ρωσία και τη Γερμανία στη Διεθνή Αγορά άντλησης τουριστών, οι αφίξεις κατά το 2011 ανήλθαν στις 138.717, παρουσιάζοντας μια σημαντική αύξηση 8,7%.

Η φωτογραφική έκθεση θα λειτουργεί έως την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου στην Πλατεία Αριστοτέλους. Η ενέργεια εντάσσεται στο πλαίσιο συνεργασίας του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού και της ΕΤ3, η οποία και είναι χορηγός επικοινωνίας.

Στη φωτογραφία, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης, κ. Θεόδωρος Καράογλου (αριστερά) και ο διευθυντής του γραφείου ΚΟΤ Αθήνας, κ. Γιώργος Ιωαννίδης στα εγκαίνια της έκθεσης.

Εκδότης - Διευθυντής Σύνταξης - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Συνεκδότης του TravelDailyNews Media Network από το 1999 που περιλαμβάνει τρεις εκδόσεις για τη Διεθνή αγορά, τις αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού και την αγορά της Ελλάδας και της Κύπρου.

Είναι υπεύθυνος για την στρατηγική ανάπτυξη του δικτύου, τις συνέργειες, και τη διεθνή αγορά.

26/04/2024
25/04/2024
24/04/2024
23/04/2024
22/04/2024
19/04/2024