Τελευταία νέα
ΑρχικήΔιαμονή-ΔιατροφήΓαστρονομίαΣυνεχίζεται η πιλοτική εφαρμογή του Σήματος / Συμφώνου Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας
Γαστρονομία

Συνεχίζεται η πιλοτική εφαρμογή του Σήματος / Συμφώνου Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας

Νέος κύκλος συναντήσεων με ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις για συμμετοχή τους στην Πιλοτική Εφαρμογή του Συμφώνου Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας. Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί συνολικά 38 αιτήσεις συμμετοχής.

Στο πλαίσιο της υλοποίησης της Πιλοτικής Εφαρμογής στην Επαρχία Λάρνακας του Έργου “Δημιουργία και Πιλοτική Εφαρμογή Σήματος / Συμφώνου Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας” που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2017 και θα διαρκέσει 18 μήνες, έχουν πραγματοποιηθεί επισκέψεις σε κέντρα αναψυχής, μονάδες παραγωγής τοπικών προϊόντων διατροφής και καταστήματα πώλησης τοπικών προϊόντων διατροφής. Από τις ενημερωτικές συναντήσεις καταγράφεται το ζωηρό ενδιαφέρον των επιχειρηματιών ως προς το ζήτημα της παροχής αναβαθμισμένων και πιστοποιημένων υπηρεσιών κυπριακής διατροφής, καθώς επίσης προώθησης των τοπικών προϊόντων.

Το έργο εντάσσεται στη “Δέσμη Δράσεων Προβολής, Προώθησης και Εμπλουτισμού του Τουριστικού Προϊόντος για την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου” και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης.

Ειδικότερα, μέχρι σήμερα έχουν πραγματοποιηθεί 52 ενημερωτικές επισκέψεις, έχουν υποβληθεί συνολικά 38 αιτήσεις συμμετοχής στο πιλοτικό πρόγραμμα και έχουν ολοκληρωθεί οι πρώτοι δύο κύκλοι επισκέψεων της Επιτροπής Αξιολόγησης του Κυπριακού Οργανισμού Τουρισμού με τη συμμετοχή του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων Κύπρου και του Συνδέσμου Αρχιμαγείρων “Eurotoques”, σε συνεργασία με την ΕΤΑΠ Λάρνακας και το ΕΒΕΛ Λάρνακας. Οι επισκέψεις είχαν σκοπό τον έλεγχο των επιχειρήσεων, που κρίθηκαν περισσότερο ώριμες, ως προς το βαθμό συμμόρφωσής τους με τις προδιαγραφές πιστοποίησης που οδηγούν στην απόκτηση του Σήματος “Taste Cyprus Delightful Journeys”.

Στο προσεχές διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει νέος κύκλος επιτόπιων ελέγχων της Επιτροπής Αξιολόγησης. Όταν υπάρξει κρίσιμη μάζα επιχειρήσεων με θετική γνωμοδότηση θα προγραμματιστεί ειδική εκδήλωση για την απονομή του Σήματος. Οι επιχειρήσεις που τελικά θα πιστοποιηθούν θα έχουν τη δυνατότητα ανάμεσα σε άλλα προνόμια να προβάλλονται στην ιστοσελίδα του έργου, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς και σε όλες τις προωθητικές ενέργειες που αφορούν στην ανάδειξη της κυπριακής γαστρονομίας. Σημειώνεται ότι κατά την πιλοτική εφαρμογή του Συμφώνου Ανάδειξης Κυπριακής Γαστρονομίας οι επιχειρήσεις έχουν την ευκαιρία να πιστοποιηθούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

Εκδότρια - Αρχισυντάκτρια - Travel Media Applications | Ιστοσελίδα | + Άρθρα

Η Βίκυ είναι συνιδρυτής της Travel Media Applications και υπεύθυνη για την αρχισυνταξία των TravelDailyNews Greece & Cyprus και TravelDailyNews International.
Στην εταιρεία έχει αναλάβει την οικονομική διεύθυνση.

Ετικέτες
18/04/2024
17/04/2024
16/04/2024
15/04/2024
12/04/2024
11/04/2024